Indtil nu har man betegnet borgere over 65 år som værende i en risikogruppe i forhold til at blive smittet med covid-19. Det gælder både sundhedsorganisationen WHO og Sundhedsstyrelsen i Danmark.
Men nu har WHO udvidet risikogruppen, så den tæller personer over 60 år. Det fremgår af flere opslag på sundhedsorganisationens Twitter-profil.
Ekstra Bladet har kontaktet Sundhedsstyrelsen for at høre, om ændringen hos WHO giver anledning til at lave en lignende udvidelse af risikogruppen i Danmark.
Her forklarer Niels Sandø, der er enhedschef i enheden 'Forebyggelse' hos Sundhedsstyrelsen, hvorfor man har valgt at sætte grænsen på 65 år.
- Når folk bliver omkring 70 år, så svækkes immunforsvaret gradvist. Vi ved, at det for det meste først er i en højere alder, omkring de 80 år. Derudover ved vi, at der er en forhøjet risiko, hvis man i forvejen har andre sygdomme, siger Niels Sandø.
Men der er vel en årsag til, at man nu har rykket den nedre grænse fra WHO's side?
- Vi vil selvfølgelig undersøge, om der er noget, der får os til at ændre tallet, men umiddelbart har vi ikke hørt noget fra WHO.
Skal I have en officiel anbefaling fra WHO, før I vil udvide risikozonen?
- Nej, det skal vi ikke, i første omgang skal vi se på, om der er noget nyt i deres anbefalinger, lyder det fra enhedschefen.