Annonce:
Annonce:

WHO's plan for zika-bekæmpelse koster 56 millioner dollar

Verdenssundhedsorganisationen WHO har fremlagt en plan for, hvordan zikavirus-epidemien kan bremses

Annonce:
Følg Samfund

Hvis zikavirusset skal bekæmpes inden udgangen af juni, er der behov for yderligere 56 millioner dollar. Det svarer til over 370 millioner kroner.

Det siger Verdenssundhedsorganisationen WHO, som netop har fremlagt en plan for, hvordan man skal bekæmpe zika, skriver Reuters.

Midlerne skal komme fra WHO's medlemslande og fra donorer.

I planen lyder det, at der er behov for mere forskning i, hvordan zika-virusset spreder sig, og at der skal sættes gang i en hurtigere udvikling af vacciner.

Forskere skal desuden klarlægge, om zika-virus kan være i mænds sæd og andre kropsvæsker, og om det kan overføres seksuelt eller smitte fra mor til barn.

Organisationens plan for bekæmpelse af virusset omfatter også styrket sygdomsovervågning og øget kontrol af myg, da zikavirus-infektionen regnes for at være en myggeoverført sygdom.

Annonce:

Virusset har spredt sig til 39 lande, hvoraf 34 er på det amerikanske kontinent. Virusset kædes sammen med, at spædbørn i Brasilien bliver født med små misdannede hoveder på grund af lidelsen microcephali.

Lige nu undersøger de brasilianske myndigheder forbindelsen mellem zikavirus og mere end 4300 tilfælde af nyfødte med unormalt små hoveder.

Forskere har allerede undersøgt 460 tilfælde af microcephali. I 41 af dem er der identificeret tegn på zika-infektion, men det er endnu ikke bevist, at zikavirus kan forårsage lidelsen.

Usikkerhed og rygter har de seneste dage forstærket frygten for zikavirusset i Sydamerika og ført til fantasifulde forklaringer om sygdommen.

De seneste rygter går på, at larvedræbende gift, som skal bekæmpe myg, er årsag til, at børn bliver født med underudviklede hjerner og kranier.

Dette er dog allerede blevet afvist af WHO.

Annonce:

- Efter yderligere gennemgang af data på den larvedræbende gift pyriproxyfen konkluderer WHO, at der ikke er noget bevis for, at den kan være årsag til det nuværende udbrud af microcephali i det nordøstlige Brasilien, skrev talsmand for WHO Tarik Jasarevic forleden i en mail til Ritzau.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: