Wow! Sådan fejrer Nordkorea årsdag

En overdådig militærparade i Nordkoreas hovedstad skal lørdag markere 70-årsdagen for nationens eneherskende parti

Her inspicerer Kim Jong-Un tropperne på den store dag. (Video: AP)

Er der fest, så lad der være fest.

Det er i dag temaet i Nordkorea, når journalister fra internationale medier, udenlandske gæster og nordkoreanere fra hele landet er inviteret til den overdådige fejring af kommunistpartiets 70-års jubilæum lørdag.

Ifølge BBC er der lagt op til et af landets største fejringer nogensinde, når Nordkoreas eneherskende parti skal fejres med overdådig militærparade.

Her er gæsterne inviteret ind i hovedstaden Pyongyang, der angiveligt har fået noget af et ansigtsløft op til fejringen.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Se også: Nordkorea rasler atter med sablen: Vores atomlager er klar til angreb

Lejligheder er blevet bygget, cykelstier og asfaltveje er blevet lagt over hele byen, og landet lover, at lørdagens begivenhed vil være den største siden Kim Jong-Un overtog magten efter sin far i 2011.

Partiet blev stiftet i 1945.

Militært isenkram
Men ingen fest uden, at der også bliver spillet lidt med missil-musklerne.

Ifølge BBC har Nordkoreas leder planlagt en stor march, hvor der vil blive fremvist en kavalkade af missiler, tanks og anden militærisenkram. Naturligvis ledsaget af soldater i tusindvis.

Artiklen fortsætte under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Derfor vil andre nationer holde et vågent øge med fejringen for at få en ide om, hvor langt Nordkorea er i deres våbenudvikling.

Dans for den store leder
Udover militærparaden vil der være en 'masse-dans', hvor tusindvis af nordkoreanere vil danse på en af de centrale pladser i hovedstaden, derefter følger en kæmpemæssig gymnastikopvisning og til sidst forventes det, at aftenen sluttes af med fyrværkeri.

Ifølge AP har den store leder Kim Jong Un også gjort sin entre. Nordkoreansk tv har vist Kim Jong Un, der i klædt i sort går ned af en rød løber gør honnør for sin æresvagt.

Sky News skriver, at Nordkoreas enehersker har sagt, at han er klar til enhver slags krig startet med USA.

Eneherskeren har efter sigende brugt morgenen på at besøge sin fars og farfars grav ved det såkaldte 'Kumsusan Palace of the Sun'

Se også: Nordkoreas diktatur præsenterer fængslet studerende fra New York

Artiklen fortsætte under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Ïngen andre verdenslederere er til stede ved fejringen, ligesom myndighederne ikke har ønsket at løfte sløret for paradens detajler.

Truer med atomvåben
Det er ikke mere end en måned siden, at Nordkorea har truet resten af verden med atomvåben.

Styret i Pyongyang truede USA med, at de vil besvare enhver fjendtlighed mod Nordkorea med atomvåben. Styret er i gang med at udvikle flere og bedre atomvåben, meddelte det statsejede nyhedsmedie, KCNA.

Det er usikkert, præcist hvor udviklede Nordkoreas atomvåben er, skriver BBC, men styret i Pyongyang påstår, at de har udviklet et sprænghoved, som er lille nok til at sidde på en raket, som kan affyres med landets fjender.

Se også: Ambassadør skåret i ansigtet: Nu er knivmanden dømt

Nordkoreas atomanlæg, Yongbyon blev oprindelig lukket i 2007, men i 2013 genåbnede Kim Jong-un anlægget. Og det er her, at Nordkorea udvikler plutonium til sine atomvåben.

Spændingerne mellem USA og Nordkorea er på kogepunktet, fordi USA og Sydkorea lige har gennemført den årlige militærøvelse 'Ulchi Freedom', der skal forberede sydkoreanske soldater på et angreb fra Nordkorea. 80.000 Sydkoreanske og Amerikanske tropper deltog i øvelsen.


En kæmpe militærparade løber af stablen lørdag, når Nordkoreas Kommunistparti fejrer 70-årsdagen (Video: AP)

75 kommentarer
Vis kommentarer