Xanda er død: Løven Cecils afkom dræbt af trofæ-jæger

Næsten to år efter at drabet på løven Cecil udløste en global mediestom, er en af dens unger, hanløven Xanda, blevet dræbt af en trofæjæger

Billede af den afdøde Cecil, som var far til den nu afdøde unge. Foto: AP
Billede af den afdøde Cecil, som var far til den nu afdøde unge. Foto: AP
Følg Samfund

Det skabte mediestorm i hele verden, da løven Cecil for to år siden blev dræbt af en trofæ-jæger. Nu har et af løvens afkom lidt samme skæbne.

Det skriver det britiske medie The Telegraph.

Den seksårige løve Xanda, der var i sin bedste alder, blev dræbt uden for nationalparken Hwange i det nordvestlige Zimbabwe.

Xanda blev dræbt under en jagt arrangeret af den professionelle jæger Richard Cooke fra RC Safaris. Det estimeres, at jægeren, der har trykket på aftrækkeren, har betalt op mod 345.000 kroner for jagten.

- Richard Crooke er en af de 'gode fyre'. Han har moralen i orden, og han har afleveret den krave, løven bar til at spore den tilbage til os. Jagten var også lovlig, siger Andrew Loveridge til The Telegraph.

Andrew Loveridge arbejder på instituttet for zoologi ved Oxford Universitet. Han har været med til at spore løver via gps-kraver.

Han håber, at man snart vil sætte et stort hegn om omkring den nationalpark, hvor løverne ofte opholder sig, så jægere ikke skyder løver med gps-kraver.

Dræbt med bue og pil
Det var en 55-årig tandlæge fra Minnesota i USA, der i juli 2015 dræbte løvefar Cecil på en jagt i næsten samme område, som sønnen Xanda blev dræbt.

Dengang havde jægeren Walter James Palmer betalt op mod 430.000 for at skyde løven med bue og pil. Løven var især kendt for sin sorte manke.

Tandægens poseren med den afdøde løve fik efterfølgende folk til at lægge manden for had, og han måtte lukke sin praksis i Minneapolis i flere uger efterfølgende.

Cecil var en meget kendt løve og en kæmpe attraktion i den nationalpark, han opholdt sig i i Zimbabwe.

 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.