Yahya Hassan i færdselsulykke: Jeg blev mejet ned

Digteren har i aftes været involveret i en trafikulykke i Aarhus

(Foto: Morten Frøslev Søndergaard)
(Foto: Morten Frøslev Søndergaard)

Ved du noget? Har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Danmarks nok mest kendte nulevende digter har i aftes været involveret i en trafikulykke i Aarhus. Det skriver han til sine 103.408 følgere på Facebook.

På Facebook skriver Hassan således:

'Da jeg holder for rødt i krydset på Randersvej for at dreje mod byen, kommer en bil kørende mod ensretningen med kursen rettet mod mig. Den blokerer vejen foran mig, og tre 'mænd' stiger ud med store ISIS-sabler og køller. Jeg smider min motorcykel for at løbe for livet, men jeg løber mod en anden død, end den der er i hælene på mig. Den eneste måde at få hjælp af en forbipasserende bilist, er ganske enkelt at gå ud foran vedkommende, så tak for hjælpen og undskyld forskrækkelsen og ærligt, jeg vil sgu hellere mejes ned af et køretøj med en tilforladelig borger i, end jeg vil give jer håndlangere æren for noget. Så jeg blev mejet ned med 60 kilometer i timen.'

Vidne: Motorcykel blev stjålet

'På skadestuen ville Politiet have en blodprøve på mig, hvilket jeg nægter, fordi jeg opfatter mig selv som værende forurettet i den pågældende situation, og desuden har behov for behandling, inden Politiet skal snage i om jeg har røget en joint for tre uger siden, eller kørt motorcykel uden kørekort. Jeg brændte af da en betjent på stedet begyndte at rykke i min brækkede arm og vride i mit brækkede kraveben, og blev så lagt i håndjern og kørt ned i detentionen.'

Ekstra Bladet har været i kontakt med et vidne, som bekræfter, at Yahya Hassan kom løbende ud foran en varebil iført styrthjelm. Han var ved bevidsthed, da han kom fri af bilen. Vidnet så imidlertid ikke nogen med sabler omkring gerningsstedet, men vedkommende bekræfter, at der er nogen, som stjæler digterens motorcykel umiddelbart efter, at Yahya Hassan er blevet kørt ned:

- Og så er der et par biler, som stikker af derfra. Men hvad der er gået forud, så jeg ingenting af. Jeg studsede dog over, at motorcyklen lå langt derfra, siger vidnet, som ikke ønsker sit navn frem.

Vidnets identitet er redaktionen bekendt.

Ekstra Bladet har talt med Østjyllands Politi og spurgt til Facebook-opdateringen:

- Det har vi ingen kommentarer til. Men det næste spørgsmål er, om jeg kan bekræfte, at der har været et færdselsuheld i går på Randersvej ud for 204 klokken 22:38. Det kan vi godt, og vi kan også bekræfte, at en person, som var involveret i færdelsuheldet har været på skadestuen for at blive behandlet. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer, siger Jens Rønberg, vagtchef ved Østjyllands Politi.

- Er der vidner eller andre, som kan bekræfte, at der har været sabler i byen?

- Det har vi ingen kommentarer til, siger Jens Rønberg.

- Der står også, at han skulle være blevet anholdt. Kan du fortælle, om der har været nogen anholdelser i forbindelse med ulykken:

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Ekstra Bladet forsøger at få digteren i tale omkring episoden.

Ved du noget? Har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Yahya Hassan i færdselsulykke: Jeg blev mejet ned

Her er Yahya Hassans video, hvor han truer en, der angiveligt har afpresset ham