Annonce:
Annonce:

Yahya Hassan i telefonsamtale: - Jeg knepper din mor!

Yahya Hassan bliver truet af to unge drenge i en video Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af. Han holder sig dog ikke tilbage selv med trusler den anden vej. Over for Ekstra Bladet forklarer han, at han er nødt til at slå tilbage, når han bliver truet

Hør samtalen her. (Foto: Colourbox/Finn Frandsen)
Annonce:
Følg Samfund

Du kan høre samtalen mellem de to unge drenge og Yahya Hassan lige herover artiklen
______________________________________________________________________________

Digteren og medlemmet af Nationalpartiet Yahya Hassan har endnu engang gjort sig bemærket for andet end sin digtsamling.

I en video, som du kan se og høre øverst i artiklen, udvikler en telefonsamtale med to unge drenge sig yderst dramatisk.

Truslerne fyger mellem dem, og ingen af parterne holder sig på nogen måde tilbage, i samtalen der er foregået for få dage siden. 

Blandt andet gentager drengene flere gange.

'Wallah, jeg pløkker dig. Wallah, du er færdig. Wallah, jeg begraver dig levende '

Yahya Hassan bruger dog også nogle af sprogets ikke så pæne gloser.

Annonce:

'Jeg vil gerne kneppe din mor. Jeg vil gerne kneppe din søster. Jeg vil gerne kneppe jer allesammen, forstå det din fucking luder', siger han på et tidspunkt i den over tre minutter lange optagelse.

Vred over video
Ekstra Bladet har talt med den ene af de to drenge, som Yahya Hassan diskuterer med i videoen. Han fortæller, at hele kontroversen begyndte, da han kommenterede et facebook-opslag, hvor den kontroversielle digter svarer sine 'hatere' igen.

- Jeg er utilfreds med, at han i videoen siger: ’jeg slikker fisse i min fritid’ og ’jeg har flottere tænder end I har’ og ’flere penge end I har’, siger den 16-årige, der ønsker at være anonym.

(Ekstra Bladet har valgt at imødekomme det ønske grundet sagens karakter, Ekstra Bladet har fået tilladelse til at bringe hans video red.)

Yahya Hassan i ny ballade: Politiet måtte tilkaldes

Den 16-årige fortæller, at han er chokeret over, hvordan Yahya talte.

- Han begyndte at svine mine forældre til, og Gud og hvad ved jeg, siger han.

Nødt til at slå tilbage
Over for Ekstra Bladet bekræfter Yahya Hassan, at han har haft en telefonsamtale med de to drenge.

Annonce:

Yahya Hassan fik ikke stemmer nok til Folketinget

- Hvis der er nogen, der ringer og truer mig på livet. Eller hvis der er nogen der vil fucke mig op, så skal man være indstillet på, at jeg ikke sidder på mine hænder, siger han til Ekstra Bladet.

- Hvordan starter denne her konflikt?

- Det, jeg ved, er, at jeg er en truet mand. Det er sådan, at landet ligger. Det er bandemedlemmer, kriminelle og sjakaler, der ringer og truer mig. Det er sådan nogle du og dine børn er bange for. Og så findes der mænd som mig, der ikke er bange, siger han.

- Hvordan kan du undgå at være bange, når bandemedlemmer truer dig?

- Fordi, det er jeg ikke. Sådan er det bare. Hvis der er nogle bandemedlemmer, der kommer og truer mig ud af den blå luft. Eller hvor unge medlemmer er blevet rekvireret af de ældre til at komme og fucke mig op, så skal de være klar på det værste. Det kalder man nødværge, siger Yahya Hassan.

Annonce:

Yahya i ny ballade: I klammeri med bartender

- Når du bliver truet på livet, er det så ikke bare drengestreger. Tror du virkelig, at de mener det?

- Jeg tror, at de mener det. Jeg har i hvert fald prøvet lidt af hvert. Så jeg tager selvfølgelig trusler alvorligt, siger 20-årige politiker og fortsætter:

- Jeg opsøger ikke nogen. Men hvis der er nogen, der opsøger mig og kommer med en kniv eller et bat, så skal vi nok være klar.

- Hvis nogle vil dræbe mig, så vil jeg dræbe dem. Det er ikke en trussel, men en konstatering.

- Nu siger du 'vi'. Hvem er det mere end dig?

- Det er mig og mine venner og længere, er den så ikke. Det hedder ikke selvtægt eller noget andet. Det kaldes nødværge. Det er ikke mig, der går ud og truer eller slår folk, siger han. 

Annonce:

Fortryder ikke sprogbrug
I videoen siger Yahya Hassan flere gange, at han vil 'kneppe' eller 'bolle' de to drenges mødre, ligesom han siger, at de hellere må skaffe en pistol, hvis de skal møde ham. Dette sprogbrug ønsker Yahya Hassan dog ikke at tage afstand fra.

- Sådan er det jo. Når folk snakker grimt til en, så snakker man jo grimt til dem jo. Det er logik for burhøns. Og omvendt, hvis folk snakker pænt, så snakker jeg også pænt, siger Yahya Hassan.

- Men synes du, at det er foreneligt med at være politiker i Danmark at tale så grimt?

- Det synes jeg bestemt det er. Jeg er ikke en hvilken som helst politiker eller digter. Jeg er den eneste politiker, der skal forholde mig til toppen af toppen af Christiansborg og forholde mig til bunden af Christania. Når jeg bevæger mig mellem to så forskellige miljøer, så har jeg andre rettigheder, siger han.

- Hvad siger Kashif Ahmad og den øvrige ledelse i Nationalpartiet til, at du roder dig ud i sådan nogle ting?

- Hvad er det lige præcis, jeg skal stille op ved det. Det er fordi, folk kommer og opsøger mig. Det er ikke mig, der opsøger dem, siger han.

Annonce:

Partiformand om Yahya-stunt: Det er ikke i orden

Yahya Hassan i skørt optrin: Nægtede at forlade tv-studie

Ekstra Bladet har forsøgt at konfrontere de to drenge i videoen med Yahya Hassans beskyldninger om, at de skulle være bandemedlemmer. Men da den 16-årige ringede tilbage, lagde han straks på, da han hørte, at det var fra Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med både Nationalpartiet og Yahya Hassans forlag Gyldendal, der dog ikke har nogle kommentarer til historien.

Her kan du se eller gense den morsomme episode fra juni 2015, hvor Yahya Hassan nægtede at forlade studiet hos TV 2 Østjylland. (Video: TV 2 Østjylland)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: