Yahya om narkokørsel: Ja, jeg ryger en joint

Den kontroversielle digter Yahya Hassan har indtil nu ikke ville udtale sig om, hvorvidt han var påvirket af narko under sin anholdelse. Men nu taler han ud. Se video

Yahya om narkokørsel: Ja, jeg ryger en joint

Ekstra Bladet har mødt den kontroversielle digter på gaden i Aarhus, dagen efter hans ekskludering fra Nationalpartiet og anholdelse for narkokørsel.

Indtil nu har Yahya Hassan ikke ville udtale sig, om hvorvidt han var påvirket under sin kørsel eller ej. Men nu står den kontroversielle debattør frem.

- Definer narkopåvirket tilstand. Hvor mange borgere tror du ikke kører rundt i deres bil med hash i blodet?

Siger han, og tilbyder derefter journalisten en joint.

- Folk, der tilbyder mig streger, amfetamin og piller i nattelivet. Jeg er ikke på sådan noget der. Det kan godt være, at jeg kan ryge en joint engang i mellem, men jeg er ikke på sådan noget der, fortæller han.

Ifølge Yahya Hassan selv har han dog ikke været påvirket i det sekund, hvor politiet anholder ham.

[No available link text]Her kan du se Yahya Hassan fortælle om anholdelsen, som fandt sted tirsdag. (Video: Ernst van Norde)

Yahya taler ud: Jeg boller uden om og bruger skudsikker vest

Udsat for vold
I interviewet raser Yahya Hassan over det østjyllandske Politi, som angiveligt skulle have udsat digteren for peberspray og knibler.

- Politiet gav mig peberspray og slog mig med knibler, selv om jeg ikke udgjorde nogen trussel. Det er unødvendig chikane af en borger, siger Yahya Hassan til Ekstra Bladet.

Han begynder derefter at tage sin trøje af for at vise de blå mærker og sår, som angiveligt er opstået efter tumult med Politiet.

Østjyllands Politi har meddelt Ekstra Bladet, at de ikke ønsker at kommentere Yahya Hassans anholdelse.

Hør interviewet om Yahyas anholdelse herover artiklen.

Se det fulde interview her:
[No available link text](Video: Ernst van Norde)