Yderligere 131 testet positive for coronavirus

Mandag er der registreret et lille fald i antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus

Frisører må igen tage imod bestillinger, efter at de har holdt lukket under den landsdækkende nedlukning under coronakrisen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Frisører må igen tage imod bestillinger, efter at de har holdt lukket under den landsdækkende nedlukning under coronakrisen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Antallet af registrerede smittetilfælde med coronavirus i Danmark er mandag steget til 7515. Det er en stigning på 131 på et døgn.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Det er et lille fald i antallet af dagligt bekræftede smittetilfælde. Søndag lød tallet således på 142. Den seneste uge har niveauet generelt ligget på mellem 140 og 245.

Det reelle antal smittede i befolkningen vurderes at være langt højere, da langtfra alle med symptomer bliver testet.

SSI har tidligere vurderet, at det reelle smittetal er 30 til 70 gange højere end de officielle optællinger. Det svarer til, at op mod 526.000 personer reelt er eller har været smittede med coronavirus i Danmark.

I opgørelsen fra SSI fremgår det, at 96.244 personer foreløbig er blevet testet for virussen.

Det er 1967 flere end søndag. Tallet omfatter dog ikke tests, hvor der endnu ikke foreligger et resultat af testen, eller hvor testsvaret er uklart.

De danske sundhedsmyndigheder opererer ikke med betegnelsen 'raskmeldte'. I stedet bruges udtrykket 'overstået infektion'. Det dækker over personer, der ikke er indlagt på sygehuset eller døde 14 dage efter den positive virustest.

Indtil videre har 4141 personer overstået en infektion.

Mandagens melding kommer på en dag, hvor endnu et skridt mod en gradvis genåbning af samfundet er taget.

Efter påske blev der givet grønt lys til, at daginstitutioner kunne åbne, og visse skole- og gymnasieklasser kunne genoptage undervisningen i klasselokaler.

Fra mandag må såkaldte liberale erhverv holde åbent. Det gælder blandt andet frisører, tatovører, fysioterapeuter og tandlæger.

Det skyldes, at de danske sundhedsmyndigheder har vurderet, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne den del af det danske erhvervsliv.

Forudsætningen for at iværksætte den kontrollerede genåbning af samfundet er, at de ansatte overholder en række krav om afstand og hygiejne, har regeringen understreget.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind