Yderligere 135 er døde med coronavirus i Sverige

Fredag har Sverige registreret yderligere 135 døde med coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse

Med 135 nye dødsfald er antallet af døde med coronavirus nået op på 3175 i Sverige.

Det oplyser de svenske sundhedsmyndigheder på et pressemøde, skriver SVT.

Fredagens tal er lidt højere end torsdagens, hvor 99 nye dødsfald blev registreret.

De opdaterede tal for Sveriges pendant til Sundhedsstyrelsen, Folkhälsomyndigheten, viser, at i alt 25.265 er bekræftet smittet med coronavirusset i Sverige.

Sverige har langt flere rapporterede dødsfald med coronasmittede end de andre lande i Norden - herunder Danmark.

- Der er kommet flere, men selv der har vi forhåbentlig en nedadgående tendens, og vi håber virkelig, at den holder og bliver tydeligere i den nærmeste tid, siger Anders Wallensten, assisterende statsepidemiolog hos Folkhälsomyndigheten.

Han tilføjer, at de 135 døde, der er registreret inden for det seneste døgn, kan skyldes et vist efterslæb i indrapporteringen.

På de svenske intensivafdelinger ligger nu i alt 481 alvorligt syge patienter med coronavirus. I alt er der 1672 personer, der får eller har fået intensiv behandling.

- For første gang i omkring en måneds tid er antallet af indlagte patienter på intensivafdelingerne under 500, siger Taha Alexandersson, stedfortrædende kriseberedskabschef i Socialstyrelsen.

Men hun tilføjer ifølge nyhedsbureauet TT, at selv om det skulle være begyndelsen på en nedgang, er det ikke overstået.

- Jeg vil understrege, at det at tage sig af 500 alvorligt Covid-syge og andre indlagte syge på intensivafdelingerne er en ekstrem situation for sundhedsvæsnets medarbejdere, siger hun.