Yderligere 16 døde med coronavirus i Danmark

Der er nu 139 danskere, som er døde, efter de er blevet smittet med coronavirus

Antallet af smittede er med al sandsynlighed meget højere, end hvad der er registreret på nuværende tidspunkt. Video/foto: Helle Arensbak, Mads Nissen, Marcus Trappaud Bjørn, Ritzau Scanpix: Anthon Unger, Dado Ruvic, Philip Davali. Redigering: Emma A. Svendsen.
Følg Samfund

I alt er der nu 3672 bekræftede tilfælde af smittede med coronavirus i Danmark. Dermed er der 317 flere end i går torsdag.

139 er nu døde i Danmark, efter de har været smittet med coronavirus. Det er 16 flere end i går.

Samtidig er 1193 blevet raskmeldt.

Fra torsdag til fredag er der sket et lille fald på to procent i antal indlagte. Hvor der var 525 indlagte torsdag, er tallet fredag 517.

Artiklen fortsætter ...

Der regnes med et større mørketal.

Det skyldes, at det ikke er alle med symptomer på coronavirus, som bliver testet. Derfor er det reelle antal smittede i Danmark højere, da der vil være smittede, som ikke indgår i statistikken.

Sundhedsstyrelsen ændrede onsdag retningslinjerne for, hvem der kan blive testet. Det åbner for, at der fremover bliver gennemført endnu flere tests.

De nye retningslinjer betyder, at også personer med milde symptomer får mulighed for at blive henvist direkte af egen læge til en test.

Desuden bliver det muligt at køre ud og teste borgere, som bor tæt sammen med andre mennesker. Det kan eksempelvis være på plejehjem, kommunale botilbud eller fængsler og herberger.

I øjeblikket kan det danske sundhedsvæsen teste 5000 personer om dagen for coronavirus. Det svarer til testniveauet i Norge, der har et indbyggertal tæt på det danske.

Efter påske sigter Sundhedsstyrelsen efter at teste 15.000 om dagen.

Opdateres ...

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+