Yderligere ni danskere indlagt på intensiv

Antallet af indlagte med coronavirus er steget til 254 personer. 55 af dem er på intensiv, oplyser Statens Serum Institut. Søndag var tallene 232 og 46

Antallet af indlagte danskere fortsætter fortsat med at stige.

Således oplyser Statens Serum Institut, at antallet af indlagte på danske hospitaler mandag er steget fra 232 personer søndag til 254 personer mandag.

Samtidig er antallet af indlagte på intensiv steget fra 46 til 55 personer.

Foruden antallet af indlagte, offentliggjorde Statens Serum Institut tidligere på dagen de seneste tal for antallet af coronasmittede danskere.

Mandag er 1450 personer således konstateret smittet. Det er en stigning fra 1395 søndag. Der formodes at være store mørketal, da det indtil videre kun har været personer med stærke symptomer, der er blevet testet.

Derfor kan der være mange med milde eller ingen symptomer, som er smittet, men ikke registreret i statistikken.

De danske sundhedsmyndigheder har dog varslet, at de fremover vil teste endnu flere - herunder også personer med moderate symptomer.

Det har været et problem, at der har været mangel på testudstyr, men de danske myndigheder forsøger at skaffe det - blandt andet hos danske virksomheder.

Indtil videre er der konstateret 13 dødsfald, som kunne relateres til coronavirus. Mandag klokken 10 er statistikken ikke opdateret.

Selv om der er 13 døde, er det ikke nødvendigvis coronavirusset, der er dødsårsagen. Flere af de døde har også haft andre alvorlige sygdomme.

For at indgå i statistikken skal man være død, senest 60 dage efter at man blev smittet med virusset.

Ifølge Sundhedsstyrelsen risikerer op mod 580.000 danskere at blive smittet med coronavirus i første bølge af sygdommen i løbet af foråret.

11.200 vil blive så syge, at de har brug for at blive indlagt, og 2800 skal have intensiv behandling.

Samtidig er vurderingen, at mellem 1680 og 5600 danskere vil kunne dø, mens de er smittet med coronavirus, men myndighederne hælder mod den lave ende af det spænd.