Yousee-direktør vågner hver dag med ondt i maven: - Det var traumatisk

Yousee-nedbruddet nytårsaftenen har taget hårdt på Yousees øverste chef, fortæller han i nyt interview

Yousee-chef, Jaap Postma. (Pressefoto/Yousee)
Yousee-chef, Jaap Postma. (Pressefoto/Yousee)

Politiets efterforskere arbejder i øjeblikket på at finde frem til, hvorfor 1,2 millioner danskeres tv gik i sort kort før Dronnings nytårstale. Imens vågner Yousee-direktør, hollandske Jaap Postma, hver dag med ondt i maven. Det fortæller han i et interview med Berlingske Business fredag.

- Det er den dér følelse af at vågne hver morgen med en følelse i maven af, at noget dårligt har fundet sted, siger direktøren.

- Det var en traumatisk oplevelse for både mig og de ansatte, som ellers går på arbejde hver dag for at gøre kunderne glade.

Se også: Yousee gav kunderne en gave: Så meget hader de den

En del kriser
Der er gået knap to uger, siden skærmene gik i sort. Det har givet hollænderen tid til at få det lidt på afstand, og det har kun været med til at sætte nedbruddet lidt i perspektiv.

- Jeg har 17 års erfaring i teleindustrien, og jeg har oplevet min del af kriser. Men kombinationen af timingen, omfanget og det faktum, at det var en bevidst, skadelig handling, har jeg aldrig set før. Og jeg er ikke bekendt med, at man har oplevet det andre steder i verden, siger Jaap Postma.

Der lød en stor undskyldning fra Yousee få dage efter nedbruddet. (Foto: Screendump)
Der lød en stor undskyldning fra Yousee få dage efter nedbruddet. (Foto: Screendump)

Tjekker sikkerhed
Siden nedbruddet har Yousee ifølge direktøren gået virksomhedens sikkerhed efter i sømmene. Det er ifølge Jaap Postma en topprioritet. Han mener dog også, at det ville være en arrogant holdning, hvis han lovede, at nedbruddet ikke kunne ske igen.

Det er endnu usikkert, hvordan nedbruddet skete og den hollandske direktør vil heller ikke ud med, om det var mangler i Yousees sikkerhedssystemer, som gjorde det muligt for én person at lukke signalet. Han fastholder, at Yousees sikkerhedsniveau er 'state of the art'.

Se også: Kæmpe Yousee-angreb krydsede grænsen: Skabte sort skærm i udlandet

Løsladt men sigtet
En 51-årig mand er siden blevet både anholdt i sagen og løsladt igen. Manden er dog stadig sigtet.

Det er en lang og teknisk besværlig sag, som Københavns Politi i øjeblikket forsøger at opklare. Det fortalte vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen tirsdag til Ekstra Bladet.

- Vi er i fuld gang med efterforskningen, og den sigtede 51-årige er stadig sigtet, siger Jens Møller Jensen.

Den 51-årige er sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 193 for omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg, men han nægter sig skyldig.

Yousee er Danmark største tv-leverandør. (Screendump)
Yousee er Danmark største tv-leverandør. (Screendump)

Før forhør
Manden skulle fredag i sidste uge have været fremstillet i grundlovsforhør, men Københavns Politi valgte at løslade manden, før han blev fremstillet.

- Vi mistænker stadig manden og sigtelsen er opretholdt. Men vi efterforsker naturligvis bredt, siger vicepolitiinspektøren.

Den 51-årige blev løsladt, da Københavns Politi  modtog yderligere oplysninger i sagen om nedbruddet, fortalte de i en pressemeddelelse.

De nye oplysninger, som politiet ikke vil komme nærmere ind på, gjorde, at politiet vurderede, at der ikke var grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet.

Se også: Mistænkt for Yousee-angrebet nægter sig skyldig

Plasteret på såret

Yousee har sendt både undskyldninger og kompensationer ud til kunderne, som blev snydt på årets sidste dag. Onsdag den 4. januar var de klar med 'plasteret på såret.'

- Som et plaster på såret har vi derfor sammensat en filmpakke til jeres medlemmer/beboere, som vi håber, de vil få glæde af. Fra på lørdag og måneden ud får jeres medlemmer/beboere fri adgang til:

  • Filmkanalen Viasat Film Premiere på deres tv. Her kan de se topfilm som Star Wars - The Force Awakens, Zootropolis, The Danish Girl, Klovn Forever, Straight Outta Compton, Flaskepost fra P (fra 22. januar) og mange flere.
  • Fem udvalgte lejefilm, som de kan se på mobil, tablet, pc og tv-boks. Captain Fantastic, The Hateful Eight, Antboy 3, Kvinden i guld og Blood Father.
  • Over 250 populære film fra Viasat, som de kan se på mobil, tablet, pc og tv-boks, når og hvor det passer dem.

79 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere