Youtube-mops kvalt i hunde-dagpleje

En fem-årig mops med sin egen Youtube-kanal blev dræbt lige efter den blev afleveret i hundepasnings-center

'Ted the Dublin Pug' fik en Youtube-kanal, da den kvindelige ejers far begyndte at skyde videoer af hans unikke personlighed. Foto: Youtube
'Ted the Dublin Pug' fik en Youtube-kanal, da den kvindelige ejers far begyndte at skyde videoer af hans unikke personlighed. Foto: Youtube

Den fem år gamle mops Buddy døde af kvælning, da den blev overfaldet af andre hunde i sin hunde-dagpleje.

Det skriver blandt andre Dublin Live, og flere britiske medier som The Times og Metro.

Buddy var i levende live bedre kendt som Ted the Dublin Pug på Youtube, hvor den havde sin helt egen kanal. Men den virale karriere blev desværre ikke så lang, som den fem-årige mops’ ejere, Ciara Maher og Paul Cusack, havde håbet på.

Underbemandet
De to irske eks-hundeejere overvejer nu at lægge sag an mod organisationen ’the Dublin Society for Prevention of Cruelty to Animals’ (DSPCA), fordi det var i deres hunde-dagpleje, at Buddy på tragisk vis døde af kvælning og to dybe sår. De mener nemlig, at stedet var underbemandet, da Ciara Maher afleverede Buddy den morgen og betalte omkring 150 kroner for en pasning.

Buddy overlevede ikke at blive bidt af en større hund. Nu overvejer dens ejere at lægge sag an. Foto: Youtube
Buddy overlevede ikke at blive bidt af en større hund. Nu overvejer dens ejere at lægge sag an. Foto: Youtube
 

- Vi er fuldstændig knuste. Buddy var en del af vores familie, og at miste ham på denne måde er forfærdeligt, siger 32-årige Ciara Maher.

- Man synes, man gør noget godt for sin hund ved at betale for, at han kan blive passet et sted som dette, og en time senere får du så at vide, at han er død, fortsætter hun.

Fem ansatte om 43 hunde
Ejeren fortæller, at Ted The Dublin Pugs Youtube-kanal opstod, fordi hendes far ofte filmede mopsen, der havde en stor personlighed.

- Han var en helt sund og rask hund, så at dette skulle ske, er bare helt utænkeligt, siger Ciara Maher.

Ifølge DSPCA var der fem ansatte om 43 hunde, da uheldet, som kostede mopsen livet, skete.

Parret har efterfølgende set overvågningsvideoen fra den dag på stedet, og mener ud fra det at kunne se, at de mange hunde var ’ude af kontrol’.

- Jeg tror ikke rigtig, de ved, hvad der skete. De siger, at der var fire ansatte, men hvor mange af dem så faktisk efter hundene i hundedagplejen? Spørger Ciara Maher, og fortæller, at en dyrlæge efter Buddys død kunne se, at den større hund havde haft sine tænder omkring mopsens hoved. To af tænderne havde boret sig fast i halsen, og hunden blev til sidst kvalt.

Så du også den virale video, hvor søde hunde danser rundt på to ben. Den tog nettet med storm, men sandheden bag den er meget skræmmende.