Yvonne blev fyret: - Man ryger ind i en sorg

61-årige Yvonne Skjoldholm har sammen med ca. 3500 ansatte i lufthavnen mistet sit job i kølvandet på corona

- Med alderen ved man jo godt, at man kommer igennem de store chok i livet, siger Yvonne Skjoldholm, der er blevet afskediget fra Sodexo Airport Services. - Foto: Fagbladet 3F
- Med alderen ved man jo godt, at man kommer igennem de store chok i livet, siger Yvonne Skjoldholm, der er blevet afskediget fra Sodexo Airport Services. - Foto: Fagbladet 3F
Følg Samfund

Det er ikke sådan noget, man rigtigt kan forberede sig på: at få en fyreseddel. Det ved den 61-årige rengøringsassistent for Sodexo Airport Services Yvonne Skjoldholm.

Hun er en af de 3500 medarbejdere i Kastrup Lufthavn, hvis navn blev trukket ud i det store ulykkelige lotteri over, hvem der skulle afskediges på grund af corona.

- Man kan godt lyve for sig selv og sige, at man er ligeglad, men det er man jo ikke inderst inde. Der gør det ondt, siger Yvonne Skjoldholm til Fagbladet 3F

I alt har Sodexo Airport Services fyret 75 procent af sine ansatte.

Billund: - Bunden er nået

Dagen igennem bippede det løs på Yvonne Skjoldholms iPad, når én af kollegerne skrev i den fælles Facebook-gruppe: 'Nu er det sket for mig.'

- Det blev vigtigt at følge med - man blev lidt afhængig af det. Det er nok en del af processen. Nogle valgte også at skrive, at de var blevet fyret efter 25 eller 30 år, og det fik jo tankerne i gang, fortæller Yvonne Skjoldholm. 

Sodexo fyrer over 120 rengøringsansatte i lufthavnen

Og pludselig poppede beskeden også op i Yvonne Skjoldholms egen e-Boks.

- Det var virkelig ubehageligt, da jeg åbnede brevet. Hele ens virksomhedsopfattelse krakelerer jo. Man ryger ind i noget sorg. Jeg blev utroligt ked af det.

Det er ikke kun Sodexo Airport Services, der i den seneste tid har været ude i den store fyringsrunde i Københavns Lufthavn.

Blandt andet fik hundredvis af SAS-ansatte også besked i sidste uge om, hvorvidt de har et job eller ej. Og ugen før måtte Aviator sige farvel til knap 240 medarbejdere.

60 kolleger fyret: Utroligt positivt

Prøver igen-igen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt