Zarina har fået plastikoperationer for 149.000 kroner

Hver fjerde kvinde overvejer at få foretaget en kosmetisk operation. Vi har mødt 30-årige Zarina Sommer, der har været igennem hele fire operationer og planlægger sit femte

Hver fjerde kvinde overvejer at få foretaget en kosmetisk operation eller et korrigerende indgreb udelukkende af skønhedsmæssige årsager.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Alt for damerne, der har spurgt 1200 kvinder om deres holdninger og vaner indenfor skønhedsoperationer.

30-årige Zarina Sommer fra Køge passer ind i statistikkerne. For fire år siden besluttede hun sig for at gå i gang med nogle omfattende skønhedsoperationer.

- Jeg har fået lavet brystløft med implantater, fået fjernet maveskind to gange samt læber, fortæller hun.

Gider ikke fordomme
Zarina Sommer, der er mor til to piger og en lille dreng, har ofte hørt på fordomme fra folk, som ikke forstår, hvorfor hun gider bruge så mange penge på at ændre sit udseende.

- Nogle vælger at bruge penge på at købe en dyr bil, tatoveringer eller møbler til hjemmet. Jeg har bare valgt at bruge penge på mit udseende, fortæller hun.

Zarina har selv sparet op til brysterne og læberne. Mens hendes Gastrisk bypass blev finansieret af staten. Samlet set har hun plastikoperationer til en værdi af 149.000 kroner.

Hun synes dog, at det er vigtigt, at man tænker sig om, inden man springer ud i en stor og omfattende operation.

- Hvis mine to piger en dag kom og sagde, at de ville have støre bryster eller noget lignende, så ville jeg støtte dem. Men de skulle oprigtigt være kede af det, og føle at de ikke kunne leve med det. Man skal ikke bare springe ud i en operation, fortæller hun.

Flere og flere plastikoperationer
Men 30-årige Zarina Sommer er ikke undtagelsen. Undersøgelsen viser nemlig, at hver tiende kvinde har gjort alvor af tanken og har fået foretaget et eller flere kosmetiske indgreb.

Tal fra Statens Serum Institut viser, at antallet af plastikoperationer foretaget i Danmark er fordoblet i løbet af de seneste 15 år. I 2014 blev der foretaget 31.000 af de mest almindelige plastikoperationer som korrigering af bryster og øjne samt fedtsugning og maveløft.

Dertil kommer indgreb som botox og fillers, som der ikke findes opgørelser over.

Zarina Sommer har planlagt en femte operation, som kommer til at koste hende over 30.000 kroner. Klik på TV-indslaget for at høre, hvad den nye operation går ud på

53 kommentarer
Vis kommentarer