Annonce:
Annonce:

Zika-smittede kan være døde af relateret nervesygdom

Tre er døde af en nervebetændelse i Columbia. Alle tre var også smittede med zikaviruset

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Ifølge den britiske avis The Guardian, er tre zikasmittede i Columbia døde efter, at en mulig relateret sygdom har angrebet personernes nervesystem og givet dem lammelser.

Der er tale om en form for nervebetændelse, der går under navnet Guillain-Barré, hvor kroppens immunforsvar angriber nerver og muskler.

Sygdommen giver tiltagende muskelsvaghed, som starter i fødderne og bevæger sig opad i ben og krop.

Omkring én ud af fem får også lammelse af vejrtrækningen og i sjældne tilfælde kan man blive fuldstændig lammet.

Sundhedsmyndighederne i Columbias næststørste by, Medellín, rapporterede torsdag, at en mand og en kvinde var døde efter at have vist symptomer på Guillain-Barré. En anden mand døde sent i november, og alle tre er blevet testet positiv for zikavirus.

Til The Guardian fortæller Columbias sundhedsminister, Alejandro Gaviria, at der er registreret yderligere to dødsfald forårsaget af Guillain-Barré syndromet, som man også mistænker for at være smittet med zikavirus.

Derudover siger Alejandro Gaviria, at man mener omkring 100 tilfælde af Guillain-Barré kan være relateret til zikaviruset.

Zikavirus menes at påvirke fostre, så de fødes med for små kranier og hovedet, samt andre skader på centralnervesystemet. Risikoen opstår, hvis den vordende mor bliver smittet inden fødslen.

I alt er der registreret mere end 20.500 tilfælde af zikasmittede alene i Columbia, og mandag erklærede Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at zikaepidemien er en global trussel.

WHO har derfor bedt om 25 millioner dollar til et seks måneders program, der skal bekæmpe zikavirus. Organisationen vil undersøge om virusset kan spredes via sex og blodoverførsler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: