Annonce:
Annonce:

Zikavirusset kan forblive i sæd efter sygdom

68-årig brite var bærer af zikavirus 62 dage efter, at hans symptomer var væk, viser britisk rapport

Annonce:
Følg Samfund

Zikavirus er blevet fundet i sæd fra en britisk mand to måneder efter, at han blev inficeret, hvilket tyder på, at virusset kan forblive i sæd længe efter symptomerne på infektion er væk, siger talsmænd for de britiske sundhedsmyndigheder til Reuters.

Forskere for de offentlige hospitaler i Storbritannien siger, at en 68-årig mand, som blev inficeret med virusset i Fransk Polynesien i 2014, blev undersøgt for virusset, da han stadig havde feber. Et lavt niveau af zikavirus blev konstateret i hans blodprøver.

Efterfølgende undersøgelser af sæden viste, at der stadig var virus 27 dage og 62 dage efter symptomerne på zikavirus første gang blev observeret.

Tilfældet er blevet offentliggjort i et brev om farlige og smitsomme sygdomme fra USA's Center for Kontrol og Bekæmpelse af Sygdomme.

Annonce:

Verdensundhedsorganistionen WHO har erklæret zikaepidemien for at være en global trussel.

Senest har talspersoner for WHO sagt, at det er meget sandsynligt, at der er en årsagssammenhæng mellem zikavirusset og nervesygdommen Guillain-Barré, som det seneste år har kostet menneskeliv i Sydamerika.

Guillain-Barré forårsager, at kroppens immunforsvar angriber nerver og muskler. Sygdommen giver tiltagende muskelsvaghed, som begynder i fødderne og bevæger sig opad i ben og krop.

Omkring én ud af fem får også lammelse af vejrtrækningen, og i sjældne tilfælde kan man blive fuldstændig lammet.

Det myggebårne zikavirus er blandt andet mistænkt for at forårsage misdannelse hos nyfødte børn, hvis moren, mens hun har været gravid.

Ifølge WHO går man - indtil det modsatte er bevist - ud fra, at der er en sammenhæng mellem zika og såkaldt microcephali. Microcephali betyder et underudviklet kranie og hoved, herunder hjerne.

Annonce:

WHO har advaret om, at der er en reel risiko for, at udviklingsdefekten spreder sig til Afrika og Asien, som er de steder, der har den højeste fødselsrate i verden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: