Zoo modtager gerne dit kæledyr til løvemad: - Det er sjovt at tygge på

Kaniner, marsvin eller en hamster vil zoo gerne modtage for at sikre en varieret kost til deres rovdyr

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ved du ikke lige, hvad du skal gøre med din gamle kanin, en hamster eller et marsvin, er i København Zoo og Givskud Zoo mere end klar til at overtage dem.

Foderkøkkenet i de zoologiske haver vil nemlig gerne tage imod mindre gnavere, som kan bruges til foder til enten løver, tigre, ulve eller de tasmanske djævle.

Det skriver TV2 Lorry.

Over for Ekstra Bladet bekræfter presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck, at man er velkommen til at aflevere sine kæledyr hos dem.

- Men vi taler om dyr på gnaverniveau. Vi modtager ikke hunde og katte. Grunden til, at vi gerne modtager dem, er, at vores rovdyr har godt af en varieret kost, siger han.

Brunbjørnenes vilkår i Aalborg Zoo var ikke længere optimale, og derfor var personalet nødt til at aflive dem. Denne brunbjørn bor til daglig i Københavns Zoo. Foto: Johnny Frederiksen/POLFOTO Nyheder Dansk Zoo har aflivet to raske brunbjørne

Han fortæller, at dyrene bliver aflivet, før de bliver brugt som foder til de større rovdyr.

- Det skal vi ifølge loven, så selvfølgelig gør vi det, siger han.

Børn afleverer selv kæledyr
Ifølge Zoologisk Have så modtager de hver måned mellem fem til seks gnavere - typisk kaniner.

-  Det er godt for dyrene at få noget varieret, så det ikke altid er hest eller ko. Og så er der hår på, der er sjovt at tygge på, og så er organer supersunde for dem, siger Ann-Sofie Eller, der er dyrepasser i foderkøkkenet, til TV2 Lorry.

Hun fortæller til tv-kanalen, at det ikke kun handler om gratis mad, men også at have en samtale med børnene om de donationer, de giver.

For typisk kommer forældrene sammen børnene for at aflevere kæledyret.

- Folk er rørte, så vi bruger god tid til at fortælle, hvad der skal ske, og på at læse folk. Men jeg tror, at forældre godt kan lide, at der sker noget godt, i stedet for bare at blive aflivet og ende på forbrændingen, forklarer Ann-Sofie Eller til Lorry.

Også hos Givskud Zoo modtager man gerne kaniner, som kan spises af parkens rovdyr.

Hvis man derimod gerne vil donere en hest til Københavns Zoo, så er der i øjeblikket er tre måneders ventetid på grund af begrænset fryserplads.

97 kommentarer
Vis kommentarer