Zoo-skandale: Gæster poserer med bedøvede løver

En skandale har ramt en argentinsk zoo - den risikerer nu lukning

Billeder med bedøvede løver fra argentinsk zoo vækker harme. (Foto: Europics)
Billeder med bedøvede løver fra argentinsk zoo vækker harme. (Foto: Europics)
Følg Samfund

En argentinsk zoo vækker forargelse blandt dyreelskere i hele verden.

Lujan Zoo i Buenos Aires bedøver nemlig deres løver, så gæster kan få taget et foto med 'Dyrenes konge' i løveburet for den nette sum af 25 pund, skriver Daily Mail.

Nu er Lujan Zoo så blevet meldt til myndighederne af vrede dyreforkæmpere, der refererer til lovgivningen i Argentina, der forbyder kontakt mellem vilde dyr og mennesker.

Anmeldelsen kan betyde, at Lujan Zoo er nødt til at lukke, eller at de kan se frem til store økonomiske sanktioner.

Myndighederne fik sendt fotos fra sociale medier og sendte efterforskere, der kunne bekræfte, at Lujan Zoo lod deres gæster komme helt tæt på de vilde dyr.

Da myndighederne var på besøg stod, der en kø med horder af mennesker, der ville lukkes ind i løveburene til de vilde dyr.

Vi har styr på det
Lujan Zoo forsvarer sig i forhold til kritikken.  De mener ikke, at de gør noget galt. Deres talsmand Neyen Rivero Longoria fortæller, at de lærer deres løver ikke at vise aggressivitet over for deres gæster, og at de er lige så fredelige som almindelige husdyr.

Den forklaring får dog ikke harmen til at forsvinde. På siden Tripadvisor er der flere, der kommer ud med deres vrede over behandlingen af de vilde dyr.

'Siden jeg var der og så de stakkels dyr, er det gået op for mig, at der var noget helt galt. Jeg føltes som om, at dyrene var bedøvede eller forgiftede. Det er kun et spørgsmål om tid, før der er nogle, der kommer til skade', skriver en bruger, mens en anden følger trop.

'Der var en løve, der var faldet om på et picnic-bord. Da der kom en for at få taget et foto, blev der kastet vand på den bedøvede løve, og der blev svinget kød for næsen af den', skriver en anden.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+