Annonce:
Annonce:

Sammenstød får Østrigs hær til at stoppe indsats i Tyrkiet

- Der har været sammenstød mellem forskellige grupper, siger østrigsk talsmand om "forværret sikkerhed"

I takt med et stigende dødstal dukker stadig flere skræmmende optagelser op

Annonce:

Østrigs hær har lørdag indstillet redningsoperationer i det jordskælvsramte Tyrkiet på grund af en forværret sikkerhedssituation. Det siger en talsmand til nyhedsbureauet AFP.

- Der har været sammenstød mellem forskellige grupper, lyder det fra talsmanden.

Han tilføjer, at de østrigske soldater nu opholder sig i en 'basislejr' sammen med andre internationale organisationer og afventer instruktioner.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger lørdag, at hans regering vil gribe ind over for grupper, som plyndrer eller begår anden kriminalitet i katastrofeområderne i den sydøstlige del af landet.

Erdogan omtaler dog ikke nogen konkrete episoder.

Udtalelserne er faldet i en tale, som Erdogan holdt under et besøg i det jordskælvsramte område. Her lød det også, at hundredtusinder af bygninger er ubeboelige i det sydlige Tyrkiet efter skælvet. Det skriver AFP.

Annonce:

I Wien citerer avisen Kronen Zeitung oberstløjtnant Pierre Kugelweis for, at håbet om at finde flere overlevende svinder bort, og at sikkerhedssituationen bliver stadig forværret, hvilket er baggrund for beslutningen.

- Chancen, for at det vil lykkes at redde overlevende ud, kan på ingen måde holdes op mod sikkerhedsrisikoen på nuværende tidspunkt, siger Pierre Kugelweis til avisen.

Han siger, at der bliver affyret skud.

Ledere af redningsoperationerne melder, at der fortsat ligger overlevende begravet under sammenstyrtede huse, men redningsarbejderne bjærger nu først og fremmest lig.

I alt 82 østrigske soldater var indsat og skulle ifølge planen bidrage til redningsarbejdet frem til onsdag eller torsdag.

- Der har ikke været rettet noget angreb mod østrigske soldater. Alle har det godt, siger Kugelweis og tilføjer, at østrigerne gerne fortsat vil hjælpe, hvis sikkerheden bliver bedre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: