Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?

Sandt eller falsk? 10 ting du skal vide om hårtab

Hårtab er et stort problem for mange mænd, men hvad er egentligt årsagen til de høje tindinger, og hvad kan du selv gøre ved det?

Følg Nyheder

Der kommer et tidspunkt i de fleste mænds liv, hvor håret på hovedet helt eller delvist holder op med at gro. For nogle sker det allerede i deres 20’ere, for andre senere i livet, og omkring tre ud af fire mænd vil i højere eller mindre grad opleve at miste håret gennem livet. Men hvad er rigtigt og forkert blandt de mange myter om hårtab, og hvordan afhjælper du det selv? Det kan du finde ud af her.

1. Shampoo får dig til at tabe håret
Vi kender nok alle til de mange hår i risten på badeværelset efter en tur under bruseren, men nej, det er ikke hårvask, der får folk til at tabe håret. Hårvask med shampoo er derimod en god måde at pleje sit hår på, og når vi taber nogle hår i badet, er det helt naturligt, hvor nogle af de løse eller svage hår må lade livet, så nye kan komme til.

Faktisk taber vi op til 100 hår om dagen helt automatisk.

2. Det er kosten, der er skyld i det
Du bliver ikke skaldet af usund kost, men fordi hårtab ofte er hormonelt betinget, har kosten rent faktisk har noget at sige, da den påvirker vores hormonelle udsving. Det vigtigste er derfor, at man sørger for at holde sit blodsukker nogenlunde stabilt, hvis man vil afhjælpe eller forhindre hårtab.

 

Da det især er kulhydrater, der giver store udslag i blodsukkeret, bør man holde sig fra især hvid pasta, hvidt brød og sukker og i stedet spise fuldkornsprodukter, grøntsager og magert kød.

3. Er hårtab arveligt?
Ja. Langt de fleste mænd taber håret af genetiske årsager. Er din far skaldet, er der altså en forhøjet risiko for, at du også vil tabe håret. Men du kan faktisk arve hårtabet fra både din fars og mors side.

Det betyder, at du skal være særligt opmærksom på at passe godt på det hår, du har, og sørge for at leve sundt samt evt. benytte dig af produkter, der modvirker hårtab. På den måde kan du udsætte eller begrænse det hårtab, der genetisk ligger og venter på dig.

4. Produkter kan reducere hårtab
Da arveligt hårtab netop er den mest udbredte årsag til hårtab blandt mænd, er produkter som eksempelvis Provexin udviklet specielt til dem. Provexin er en EU-godkendt gel som skal masseres ind i hovedbunden to gange dagligt. Provexin indeholder ingredienser, som kan hjælpe mænd med at holde hårtabet på afstand – og faktisk også med at få noget af det tabte hår tilbage.

Provexin renser hårsækkene fri for snavs og skaber gode betingelser for, at nyt hår kan vokse frem. Hovedingrediensen 1,5-pentandiol øger vandindholdet i hudens yderste lag og fungerer som et opløsningsmiddel for de stoffer, som blokerer hårsækken og hindrer hårvækst såsom døde hudceller og talg.

5. Onani gør dig skaldet
Dette er en ældre myte, og naturligvis er svaret nej. Det er en gammel skræmmekampagne skabt for at holde unge mennesker fra den syndige selvtilfredsstillelse, og så har myten i øvrigt været med til at bringe endnu mere skam over de mennesker, der har været så uheldige at miste håret i en tidlig alder.

Så kunne man både være skaldet og syndig på samme tid.

6. Stress giver hårtab
Denne myte er god nok, i hvert fald til en vis grad. Kronisk stress kan nemlig betyde, at hårsækkene går i dvale, og du mister noget af håret i en periode.

Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du har det, og har du symptomer på stress, bør du gå til lægen og få en snak om, hvordan du får det bedre. Hårtab, der skyldes stress, kan i sjældne tilfælde være permanent, så det skal du tage yderst alvorligt.

Nyhed i Danmark: Provexin® mod arveligt hårtab 

33307_Provexin0585-1024x684.jpg

Hvad er Provexin®?

  • Provexin® er en gel til hovedbunden – skabt til at reducere det hårtab, der opstår som følge af androgen alopeci (arveligt hårtab)
  • Provexin® har været på markedet i Norge, Sverige og Finland i flere år, hvor produktet har hjulpet mange mænd med at holde hårtabet på afstand. Mød en af dem her.
  • Produktet skal masseres ind i hovedbunden to gange dagligt i en længere, sammenhængende periode

Læs mere og bestil Provexin® her

Hvordan virker Provexin®?

  • Ingredienserne i Provexin® er nøje udvalgt til at skabe de bedst mulige betingelser for, at hårsækken igen kommer ind i sin vækstfase, så nyt hår kan vokse frem
  • Hovedingrediensen 1,5-pentandiol øger vandindholdet i hudens yderste lag og fungerer som et opløsningsmiddel for de stoffer, som blokerer hårsækken og hindrer hårvækst (døde hudceller og talg).
  • Provexin® indeholder også næringsstofferne pollenekstraktet A100 samt zink, biotin og vitamin E. Disse ingredienser hjælper hårsækken ved at stimulere til ny hårvækst.
  • Provexin® har ingen registrerede bivirkninger og kan bruges sammen med hårpleje- og stylingprodukter.

Prøv Provexin® til bare 149 kr. for den første pakke

7. Motion er dårligt for håret
Nej, men når det er sagt, så kan overdreven træning i kombination med dårlig ernæring og manglende hårvask være årsag til midlertidigt hårtab.

 

Det hænger sammen med, at kroppen under ekstrem træning kan blive stresset og komme i mangel på vigtige vitaminer og næringsstoffer, særligt hvis man ikke spiser sundt og nok. Samtidigt kan ophobning af sved i hovedbunden påvirke hårvæksten negativt. Men så længe du træner almindeligt, spiser sundt og bader efter træning, er alt godt.

8. Solen får dit hår til at falde af
Nej, direkte sollys vil ikke få dit hår til at falde af, heller ikke om sommeren. Men sollys kan i stedet blege og udtørre håret, hvorfor det kan være en god ide, at tage en solhat på mellem særligt kl. 12 og 15, hvor det i øvrigt frarådes, at man opholder sig i solen.

9. Koldt vand bekæmper hårtab
Nogle folk tror fejlagtigt, at de ved at stikke hovedet under en kold bruser kan øge blodgennemstrømningen i hovedbunden og på den møde forebygge hårtab. Men, nej, det er ikke sandt. Det kan køle dig ned på en varm sommerdag, men øget blodgennemstrømning i hovedbunden fra kuldechok er ikke afgørende for, om du taber håret.

10. Det er hårprodukternes skyld
Nej. Selv om der unægtelig findes en lang række tvivlsomme hårvokse, geleer og hårsprayes på markedet, er det ikke deres skyld, at mange mænd mister håret.

Hvis man virkeligt går amok med en tung og klæbrig voks uden at vaske håret, vil det muligvis kunne påvirke håret i form af en mindre midlertidig hårproduktion, men det vil ikke give dig et permanent hårtab.

Artiklen er sponseret af Provexin mod arveligt hårtab.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag