Sexdukker skyld i national katastrofe: Japan frygter udryddelse

Faren for en udryddelse af det japanske folk er en reel trussel, mener nationale eksperter

Det lyder umiddelbart voldsomt for en nation, der i skrivende stund har et befolksningstal på 126 millioner mennesker, at de er udrydningstruet.

Det er ikke desto mindre forudsigelsen fra Kanako Amano, der arbejder ved NLI Research Center, som blandt andet gør sig i urban forskning. Hun lufter sin bekymring i dokumentaren 'Substitutes' fra 2018, hvor holdet bag undersøger japanerne stigende interesse og lyst til at indgå i forhold med sexdukker fremfor mennesker.

- Det største problem i Japan er faldet i antallet af fødsler og derved faldende befolksningstal. Det bliver kaldt en national katastrofe, fortæller hun i dokumentaren.

2018 blev ligeledes et trist år for japanerne og deres håb om at reproducere sig selv. Her blev der født 921.000, hvilket er det laveste siden de begyndte at føre statistikker over det i 1899, skriver det britiske medie Independent i en artikel fra maj 2019.

Situation er så græl i solens rige, at premierminister Shinzo Abe har lovet, at der fra myndighedernes side vil blive investeret i børnehaver og vuggestuer, så kurven kan vendes.

Her er en af de medvirkende i dokumentaren ved at bade sin 'kæreste'.
Her er en af de medvirkende i dokumentaren ved at bade sin 'kæreste'.
 

Salg af sexdukker boomer
Modsat den negative udvikling i befolksningstilvæksten, er salget af sexdukker i fremgang. Det fortæller en anonym sexdukkeforhandler i dokumentaren 'Substitutes'. Ugen inden tv-holdet var på besøg, blev hele lageret udsolgt. Og det er ikke kun mændene, der er interesseret i silikonedukke i hjemmet.

Her bliver hun badet og vasket.
Her bliver hun badet og vasket.
 

- Alle er til det, fortæller den anonyme sælger og forklarer, at til trods for at det er en dukke føles det ægte.

- Når du dyrker sex med din kone, kan der være problemer. Med en dukke betyder din indsats ikke noget, fortæller han om dukkerne, der gennemsnitligt koster 3750 dollar (knap 25.000 kroner, red.).

Et godnatkys skal hun ikke snydes for heller.
Et godnatkys skal hun ikke snydes for heller.
 

Fandt sexdukke efter konens død
Japanske Moru er en af dem, vi følger i dokumentaren om sexdukkerne. For fire år siden mistede han sin kone til en alvorlig sygdom. Sammen havde de altid haft interesse for antikke dukker. Efter konens død havde han et tomrum i sit hjerte.

- Så mødte jeg den her pige, siger han og peger på en af sine tre dukker.

- Jeg følte, at hun kunne trøste mig. Da jeg mødte dem, blev mit liv uløseligt bundet til dem. Siden da har jeg ikke følt mig ensom mere, fortæller han.

Udover Moru møder man andre japanere i dokumentaren, om den voldsomt stigende interesse for sexdukker. Du kan se den ved at klikke på billedet nedenunder.

Dokumentarer i Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet har sikret sig rettigheder til at vise dokumentarer fra skæve og lukkede universer. Du kan blandt andet se, hvordan det er at være medlem af verdens største kriminelle organisation, få fortalt hvordan det er at fortryde at skifte køn, opleve livet på en boreplatform og se hvordan afrikanske kvinder lærer at forsvare sig selv i de kenyanske slumkvarterer mod voldtægter.

Tryk her for at se dokumentarerne +Play-universet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær