Annonce:
Annonce:

Sjælden optagelse: Her angriber bjørnen

En vildsvine-unge skriger og spjætter, mens sortbjørnens kæber lukker sig om det lille dyr i den grafiske video. ADVARSEL: Voldsomme billeder. Sarte sjæle bør skrue ned for lyden

Se den sjældne optagelse af kampen mellem bjørnen og vildsvinet. (Video: Tejon Ranch Conservancy)
Annonce:

Sørg for at skrue ned for lyden, inden du ser denne video. Det går nemlig ikke stille for sig, da en hylende vildsvine-unge flygter i høj fart efter sin flok i håbet om at nå i sikkerhed for den bjørn, der løber lige i hælene på den.

Den nervepirrende jagt kulminerer, da det lykkes den unge hun-sortbjørn at få tag i vildsvinet, som straks bryder ud i et hjerteskærende skrig.

Heldigvis, vil nogle mene, foregik det skræmmende møde mellem de vilde dyr lige foran et opstillet kamera.

Kameraet var nemlig sat til at optage som en del af en stor undersøgelse foretaget af biolog Ben Teton, som arbejder på dyrelivs-ranchen Tejon Ranch Conservancy i Californien, USA.

Mand tager kampen op mod bjørn: Skrid væk herfra!

Annonce:

Den vilde optagelse er efterfølgende blevet lagt ud på ranchens Youtube-kanal, hvor den er blevet set over 100.000 gange. Her skriver de, at det sjældent lykkes at optage selve fangst-øjeblikket på et lille fælde-kamera, uanset hvilke dyr, der er tale om.

Videoen er da også yderst grafisk og viser blandt andet, hvordan bjørnen giver vildsvinet et dask bagi med potten, hvilket mildest talt ikke får vildsvinet til at hvine mindre.

Repræsentanter fra Tejon Ranch Conservancy skriver desuden, at vildsvinets skrig er en måde at alarmere flokkens ledende so på, og i videoen ser det ud til, at denne teknik er effektiv.

Tilsyneladende ud af det blå kommer et fuldvoksent vildsvin nemlig løbende direkte mod bjørnen for at forsøge at redde den lille unge.

Det er dog uvist, om det lykkedes, da kampen fortsatte uden for kamera-linsens rækkevidde.

Ifølge repræsentanterne fra dyrelivs-ranchen er det dog vigtigt at anerkende, at en sådan fangst havde været af stor betydning for bjørnens overlevelse i de varme sommermåneder i Californien, hvor det er svært for bjørnen at finde føde.

Sørgeligt liv: Isbjørn lever i sit eget skidt i zoologisk have

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: