Skole i krise: 75 procent af lærerne har sagt op

 

Underviserne på Vangeboskolen har fået nok. På kort tid har tre ud af fire sagt op

Den danske folkeskole er i krise, men på Vangeboskolen i Rudersdal Kommune er det helt galt. (Foto: Thomas Sjørup)
Den danske folkeskole er i krise, men på Vangeboskolen i Rudersdal Kommune er det helt galt. (Foto: Thomas Sjørup)

Hele 27 undervisere har taget deres gode tøj og tavlekridt og forladt Vangeboskolen i Rudersdal Kommune.

Det store antal lærere er smuttet i 2014 og frem til nu, og det svarer til, at 75 procent af skolens lærerstand nu er ude af vagten. 

Skolereformen har ført til, at flere og flere lærere forlader folkeskolen. (Arkivfoto: Katinka Hustad) Samfund Efter skolereform: Lærerne flygter fra folkeskolen

Den sjællandske skole befinder sig dermed i en særdeles kritisk situation. Det tager man nu konsekvensen af og aflyser undervisningen fra klokken 12 på mandag, hvor de resterende lærere er indkaldt til et krisemøde.

- Det er et faktum, at mange har sagt op, og det er kritisk for en skole. Det er vi dybt bekymrede over. Vi ser på det med stor alvor, siger skoleleder Jesper Wass Hansen til Folkeskolen.dk.

Dybt alvorligt og kritisk

Skolelederen mener, at nogle af afgangene skyldes, at vikarer har fundet andre græsgange, og at andre medarbejdere er gået på pension.

Ikke desto mindre erkender han, at mange har sagt op på grund af utilfredshed med nye tiltag fra skolens side samt den nye skolereform.

- Vi har ingen interesser i at tale det ned, for det er dybt alvorligt og kritisk for en skole, selv om der også er andre skoler i kommunen, som oplever, at mange lærere siger op - så vi deler det med andre skoler, siger Jesper Wass Hansen, der først vil tage stilling til løsningsforslag, når mandagens møde er overstået. 

- Mødet på mandag vil være udslagsgivende for, hvad vi gør, udtaler han til Folkeskolen.dk

Samfund Lektiehjælpen dumper på mange skoler

Danske forældre: Folkeskolereformen er dårlig

Den danske folkeskole befinder sig i det hele taget i en svær tid. Lærerne har i længere tid udtrykt stor frustration over den nye folkeskolereform, der er et halvt år gammel.

Ydermere viser en dugfrisk undersøgelse, som Epinion har foretaget for DR Nyheder, at forældrene til de danske poder er utilfredse med folkeskolen.

Her svarer hver tredje, at de gennemførte ændringer i forbindelse med folkeskolereformen er enten dårlige eller meget dårlige. Det er en stigning på næsten 50 procent, i forhold til da spørgsmålet blev stillet tilbage i september, skriver DR.dk.

Se også: Ny stor konflikt kan ramme folkeskolen

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer