Sol og 8 grader: Her kommer det til at lugte af forår

Igen i dag kan vi se frem til en solbeskinnet dag med pæne temperaturer

Ved østvendte kyster vil man de næste dage have fornemmelse for forår (Foto: Jan Dagø)
Ved østvendte kyster vil man de næste dage have fornemmelse for forår (Foto: Jan Dagø)

Vinterferien er for manges vedkommende i fuld gang og har man valgt at blive under de hjemlige himmelstrøg premieres man i de kommende dage med flot vejr, fortæller meteorolog ved DMI Olaf Mathiassen til Ekstra Bladet.

Mandagens vejr bliver nemlig en solrig fornøjelse i det meste af landet og flere steder vil temperaturerne i løbet af dagen stige til omkring de 8 grader, der giver en fornemmelse af forår.

- I formiddagstimerne vil der være en del vind, som dog vil aftage ud på dagen. Ude ved kysterne kan man stedvis opleve kuling mens resten af landet vil få jævn til hård vind.

Men når vindstødene har lagt sig, bliver det en flot februar dag:

- Først på dagen vil det være skyet flere steder i sær i de sydlige og sydøstlige del af landet, men skyerne vil i løbet af dagen rykke væk, også får det meste af landet pænt og solrigt vejr med mellem 4 og 8 grader.

De høje temperaturer vil i særdeleshed ramme østvendte kyster, så man i de østlige dele af Jylland, Fyn og Sjælland vil opleve de lune varmegrader. Ved Vestkysten må man dog nøjes med 4-5 grader.

- Man kan så småt begynde at drømme om forår, lyder det fra Olaf Mathiassen.

Lun ferie
Det lune ferievejr ser ud til at holde ugen ud.

- Tirsdag vil vinden have lagt sig endnu mere, men ellers vil tirsdagens vejr ligne det, vi kommer til at se i dag. Det klare vejr betyder, at temperaturerne natten til tirsdag og tirsdag morgen vil ligge omkring frysepunktet.

- Men når solen først bryder igennem, vil man igen se temperaturer op til 8 grader, siger Olaf Mathiassen til Ekstra Bladet.

Det milde vejr holder ved frem til slutningen af ugen, hvor vinden vender og kommer fra syd. Det betyder, at der kommer flere skyer op over landet, men det vil stadig holde forholdsvist tørt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere