Spændte Lars buen for hårdt? Ekspert sår tvivl om dansk hitvideo

Den danske bueskytte Lars Andersen blev noget af et internetfænomen, da han i en video for 14 dages tid siden viste sine imponerende færdigheder med bue og spil. Nu sår amerikansk ekspert tvivl om hans video

Her kan du se Lars Andersens imponerende færdigheder med bue og pil. Det er denne video, som den amerikanske ekspert, sår tvivl om.
Følg Nyheder

Hvis Robin Hood eksisterede i virkeligheden, måtte selv han tage hatten af for den danske verdensmester i hurtigskydning, Lars Andersen, og de færdigheder han besidder.

I en video, som danskeren lagde på nettet for godt 14 dage siden, springer han rundt - som var den onde prins John lige i hælene på ham - og affyrer et væld af pile med utrolig præcision.

Han kan skyde hængende på hovedet, skyde pile af sted med fødderne, og på bare 4,9 sekunder kan han affyre ti pile mod en skive.

Videoen blev hurtigt et hit på de sociale medier, men ikke alle finder den valid. En amerikansk bueskytte-ekspert sår nemlig nu tvivl om den populære video.

Gå hjem Robin Hood: Vild bueskytte nedlægger nettet

Det er dog ikke danskerens evner med buen, som Anna Maltese - der er instruktør i bueskydning, som selv bygger buer og som også konkurrerer i internationale konkurrencer - langer ud efter.

Derimod er det nogle af de udtalelser om bueskydningens historie, udvikling og referencerammer, som Lars Andersen kommer med i videoen, hun finder tvivlsomme.

Derfor har hun i samarbejde med fotografen John Rael udarbejdet en video, der forsøger at punktere en del af den danske bueskytte-helts påstande.

- I løbet af de sidste par uger har du sikkert set en bueskydningsvideo på internettet, hvor der kommer en masse påstande om moderne og historisk bueskydning. Her (i videoen, red.) undersøger vi påstandene i detaljer. Jeg advarer: Der er meget at komme efter, udtaler Anna Maltese til internetsiden Doubtful News.

Du kan se Anna Malteses video her:

I videoen over artiklen kan du se Lars Andersens imponerende færdigheder. Samtidig kan du se, hvad Anna Maltese kritiserer.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.