Annonce:
Annonce:

Svensk rigmand og rocker indgår i nye afsløringer af skattely

Hundredvis af svenskere er afsløret i omfattende lækage af knap 12 millioner filer og dokumenter

Annonce:

Mere end 200 svenskere - heriblandt en af landets rigeste familier og et tidligere medlem af rockergruppen Hells Angels - skjuler deres formuer i skattely.

Det viser de lækkede dokumenter, der har fået navnet Pandora Papers, ifølge nyhedsbureauet TT og avisen Expressen.

Lækket, som er blevet bearbejdet af mere end 600 journalister i 117 lande under netværket ICIJ, blev offentliggjort søndag.

Her blev det også afsløret, at Jyske Bank havde en paraguayansk rigmand med en usædvanligt stor formue som kunde i bankens daværende filial i Schweiz.

Det skrev Politiken, Berlingske og DR. Medierne indgår fra dansk side i det internationale netværk. Det fremgår umiddelbart ikke, hvor mange danskere der optræder i de lækkede dokumenter.

200 svenskere
Et kig til nabolandet Sverige viser, at hundredvis af svenske borgere indgår.

Annonce:

Mere end 200 svenskere kan knyttes til omkring 100 forskellige virksomheder, hvoraf de fleste er registreret i de kendte skattely De Britiske Jomfruøer, Seychellerne og Belize.

Blandt svenskerne er en fondsbørschef, der repræsenterer et selskab i De Britiske Jomfruøer, en af Sveriges rigeste familier, der har hyret et firma i Dubai til at starte en virksomhed i Hongkong og en svensk forretningsmand, der er mistænkt for svindel med regnskaber i flere tilfælde.

Det skriver TT.

Millioner af filer
To mænd med stærke forbindelser til en højreekstremistisk gruppe og en 50-årig, der længe var medlem af Hells Angels, optræder også i de lækkede dokumenter.

Den tidligere rocker har angiveligt startet et firma i De Britiske Jomfruøer, og han er tidligere blevet idømt fængsel for alvorlige skatteforseelser.

Flere udenlandske stats- og regeringschefer indgår også i lækagen. En af dem er den tjekkiske premierminister, Andrei Babis.

Lækket består af over 11,9 millioner filer og dokumenter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: