Sverige registrerer yderligere 23 coronadødsfald

Sverige har fortsat en nedgang i antallet af patienter, som kræver intensiv behandling, siger myndighederne

Er man testet positiv for antistoffer, er der mindsket risiko for at blive smittet og smitte andre, vurderer den svenske Folkhälsomyndigheten. Foto: Tt News Agency/Reuters
Er man testet positiv for antistoffer, er der mindsket risiko for at blive smittet og smitte andre, vurderer den svenske Folkhälsomyndigheten. Foto: Tt News Agency/Reuters

Der er registreret yderligere 23 døde med coronavirus i Sverige.

Dermed er i alt 5333 personer døde med coronavirus i landet, oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten.

Det totale antal smittede i Sverige ligger nu på 68.451 personer.

2429 personer får eller har fået intensiv behandling.

I alt ligger 427 patienter på intensivafdelinger i respirator. Af dem har 155 personer coronavirus.

Thomas Lindén, afdelingschef i Socialstyrelsen, siger, at kapaciteten på intensivafdelingerne er stor.

Karin Tegmark Wisell, som er afdelingschef i Folkhälsomyndigheten, siger, at 'vi har en fortsat nedgang i antallet af alvorlige tilfælde, hvor der er behov for intensiv behandling'.

Folkhälsomyndigheten oplyser, at den har udgivet en vejledning for, hvordan man kan anvende de test, der foretages for antistoffer i Sverige.

- En positiv test for antistoffer kan medføre mindsket risiko for smitte og dermed mindre risiko for at bringe smitten videre i samfundet, siger Karin Tegmark Wisell og tilføjer:

- Det indebærer, at en person med antistoffer mod Covid-19 (sygdommen, der forårsages af coronavirus, red.) kan omgås andre, som tilhører en risikogruppe.

Selv om man har antistoffer i blodet, skal man dog fortsat følge anbefalingerne om at vaske hænder ofte, holde afstand til andre og blive hjemme ved sygdom.

- Man skal ikke have store krammefester, og man skal undgå store forsamlinger, siger Karin Tegmark Wisell ifølge tv-stationen SVT.

Folkhälsomyndigheten vurderer, at en positiv test for antistoffer kan give beskyttelse i op til et halvt år.