Sydkorea: Nordkorea har affyret to missiler fra lufthavn

Nordkorea har affyret to ballistiske missiler fra den internationale lufthavn i Pyongyang, oplyser Sydkorea

Forbipasserende følger nyheden om Nordkoreas missilaffyring mandag på et tv på en togstation i den sydkoreanske hovedstad, Seoul. Foto: Lee Jin-Man/Ritzau Scanpix
Forbipasserende følger nyheden om Nordkoreas missilaffyring mandag på et tv på en togstation i den sydkoreanske hovedstad, Seoul. Foto: Lee Jin-Man/Ritzau Scanpix

Nordkorea har mandag affyret, hvad der formodes at være to ballistiske missiler fra en lufthavn i hovedstaden Pyongyang.

Der er angiveligt tale om kortdistancemissiler.

Det oplyser Sydkoreas militær.

Det er Nordkoreas fjerde missiltest alene i januar.

I Japan fordømmer regeringens talsmand, Hirokazu Matsuno, prøveaffyringen, som han kalder en trussel mod regionens fred og sikkerhed.

På mindre end to uger har det atombevæbnede Nordkorea udført tre andre missiltest. Nyhedsbureauet Reuters bemærker, at det er 'usædvanligt hyppigt'.

To af testene involverede hypersoniske missiler, der er i stand til at flyve med meget høj hastighed.

Hypersoniske missiler kan samtidig programmeres til uforudsigelige baner og foretage skarpe manøvrer, når de nærmer sig et mål. De kan også følge fladere og langt lavere baner end ballistiske missiler.

Den seneste test blev foretaget fredag, hvor Nordkorea affyrede to kortrækkende, ballistiske missiler fra et sæt togvogne.

Ifølge det sydkoreanske militær blev mandagens missiler tilsyneladende affyret fra Pyongyangs internationale lufthavn.

Lufthavnen blev også i 2017 brugt til at teste missiler. Dengang var der tale om et mellemdistancemissil af typen Hwasong-12.

Testtempoet og de mange forskellige affyringssteder tyder på, at Nordkorea har missiler nok til at føle sig komfortabel med at bruge dem.

Det vurderer Mason Richey, der er professor i udenlandske studier ved Hankuk Universitet i Seoul i Sydkorea.

- Hver eneste missilaffyring viser, hvor lidt sanktioner har begrænset Kims (Nordkoreas leder, Kim Jong-un, red.) regime, og hvordan USA har fejlet i forhold til at tvinge Nordkorea til at betale for udviklingen af kortdistancemissiler, siger han.

En FN-resolution forbyder Nordkorea at foretage prøveaffyringer af ballistiske missiler samt at foretage test af atomvåben.

Nordkorea har i årevis været underlagt internationale sanktioner som følge af landets udvikling af masseødelæggelsesvåben.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind