Tæt på kollaps: Beder smittede læger fortsætte arbejdet

Belgiske læger med corona bliver bedt om at fortsætte arbejdet for at forhindre hospitalerne i at kollapse

Hans Henri Kluge fra WHO advarer om foruroligende corona udvikling i Europa. Video: AP/WHO

Læger i den belgiske by Liège er blevet bedt om at fortsætte deres arbejde, selv om de er blevet testet positive for coronavirus.

Det skriver BBC.

Cirka en fjerdedel af det medicinske personale er angiveligt blevet testet positive for coronavirussen.

Risiko for smittede patienter
Ti hospitaler har bedt deres medarbejdere, der er blevet testet positive, men ingen symptomer har, om at fortsætte deres arbejde.

Lederen af den belgiske fagforening for medicinsk personale, Philippe Devos, siger til BBC, at de ikke har noget valg, hvis de skal forhindre hospitalssystemet i at bryde sammen.

Han erkender samtidig, at der er en åbenlys risiko for, at personalet overfører virussen til patienter.

Belgien med dets 11,5 millioner indbyggere er for anden gang blevet et af de hårdest ramte lande under coronaviruspandemien.

Landet har oplevet 321.000 tilfælde med coronavirus, mens 10.810 dødsfald siden pandemiens begyndelse relaterer sig til virusset.

Samlet set har Belgien det tredjehøjeste antal coronarelaterede dødsfald på verdensplan målt per 100.000 indbyggere. Kun Peru og den lille stat San Marino har flere, viser tal ifølge Johns Hopkins University.

Overfyldte hospitaler
Antallet af nye smittetilfælde i Belgien er stigende i sådan en grad, at landets hospitaler risikerer at blive overfyldte.

I sidste uge advarede den belgiske sundhedsminister, Frank Vandenbroucke, om, at de mange nye smittetilfælde er ved at udvikle sig til en 'tsunami', hvor myndighederne 'ikke længere kan følge med'.

Mandag sagde embedsmænd ifølge nyhedsbureauet Reuters i Belgien, at hospitalerne risikerer at være fyldte i løbet af de næste to uger.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind