Taliban vil belønne familier til selvmordsbombere

På et møde mandag fik efterladte familier til selvmordsbombere udbetalt penge af Talibans indenrigsminister

Explainer: Talibans historie & Afghanistans fald

Følg Nyheder

Afghanske familier, der har mistet et medlem i selvmordsbombeangreb mod vestlige og afghanske soldater, kan se frem til både at modtage jordstykker og penge af landets nye magthaver, Taliban.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

Det løfte har Talibans fungerende indenrigsminister, Sirajuddin Haqqani, afgivet på et møde med snesevis af familiemedlemmer til selvmordsangribere.

På mødet, der fandt sted på hotel Intercontinental i hovedstaden Kabul mandag aften, roste Haqqani 'martyrerne'. En henvisning til Taliban-krigere, som er blevet dræbt i selvmordsangreb.

Landets helte
Haqqani udråbte dem til 'islams og landets helte'. Mødet sluttede med, at ministeren gav hver familie 10.000 afghani, som valutaen hedder. Det svarer til cirka 715 kroner. Desuden lovede han hver familie, at de vil få tildelt et jordstykke.

Det fremgår af et tweet udsendt tirsdag af en talsmand for indenrigsministeriet.

I tweetet ses Haqqani på billeder omfavne familiemedlemmerne i et fyldt auditorium.

Taliban, der overtog magten i august, samtidig med at USA og andre vestlige lande var i gang med at trække deres militære styrker ud af landet, forsøger at etablere diplomatiske forbindelser med et internationalt samfund, som hovedsageligt stiller sig modvilligt an med hensyn til at anerkende det nye styre.

Taliban er blevet mødt af krav om blandt andet at respektere piger og kvinders rettigheder, hvis det skal gøre sig forhåbning om at opnå anerkendelse.

Uenighed i toppen
Ifølge nyhedsbureauet AP kan løftet om belønninger for selvmordsbombeangreb være udtryk for uenighed blandt Talibans ledere om, hvordan bevægelsen skal positionere sig.

På den ene side forsøger Taliban at fremstå som ansvarlige magthavere, der garanterer alle borgeres sikkerhed, og Taliban fordømmer også selvmordsangreb fra den rivaliserende Islamisk Stat-bevægelse.

På den anden sider har Taliban kun lovord til overs for den slags angreb, når det udføres af dens egne tilhængere.

I de 20 år, hvor USA og dets allierede sammen med den afghanske hær kæmpede mod Taliban, var selvmordsangreb og vejsidebomber en meget benyttet taktik fra den islamistiske bevægelses side.

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.