100 ekstra politifolk på Münchens gader efter trusler

Tysk politi forsøger stadig at finde ud af, hvad der er op og ned på terrortruslen i München nytårsaften

Det var en efterretningstjeneste fra et venligtsindet land, som informerede de tyske myndigheder om, at byen München var mål for et muligt terrorangreb nytårsaften.

De mulige gerningsmænd skulle være syrere og irakere.

Det siger Hubertus Andrä, politichef i München, på en pressekonference.

Han siger videre, at beredskabet i byen nu er nede på det samme niveau, som det var inden truslen, der blev taget meget alvorligt af myndighederne.

To togstationer blev lukket i fem timer hen over årsskiftet på grund af truslerne, der ifølge delstaten Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, kom fra den militante bevægelse Islamisk Stat.

Hubertus Andrä sagde tidligere, at 'fem til syv' mistænkte menes at være involveret i planlægning af selvmordsangreb.

På pressekonferencen fredag ved middagstid siger politichefen, at der nu er udstationeret 100 ekstra politifolk i München, men ifølge Hubertus Andrä er det ikke klart, om de mulige gerningsmænd er i München eller for den sags skyld i Tyskland.

- Vi modtog navne. Men vi kan ikke sige, om de er i München eller faktisk i Tyskland.

Han forsvarer, at politiet slog alarm nytårsaften, også selv om der endnu ikke er fundet nogle spor af de mulige attentatmænd.

Ifølge politichefen kom advarslen med så kort en frist, at politiet faktisk ikke kunne reagere anderledes, end det blev gjort.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere