1000 er nægtet indrejse i Frankrig efter terrorangreb

Næsten 1000 mennesker er vurderet til at udgøre en sikkerhedsrisiko og er derfor nægtet indrejse i Frankrig.

Næsten 1000 mennesker er på lidt over to uger blevet vurderet til at udgøre en sikkerhedsrisiko for Frankrig og er derfor blevet nægtet indrejse i landet.

Det skriver AFP.

Frankrig har skærpet grænsekontrollen i landet efter de blodige angreb i Paris den 13. november.

De personer, der er nægtet indrejse, er blevet vurderet som værende en trussel for sikkerheden.

- Der var en risiko for, at de kunne udgøre en trussel mod den offentlige orden og sikkerheden i vores land, siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, til AFP.

Den øgede grænsekontrol skal blandt andet højne sikkerhedsniveauet ved COP21-mødet, der indledes mandag i Paris. Her samles verdens ledere i Paris for at diskutere verdens klimaproblemer.

Men derudover skal grænsekontrollen også generelt sikre Frankrig mod terrorangreb. Landet er blevet erklæret i undtagelsestilstand efter Paris-angrebene, fortæller indenrigsministeren.

15.000 ekstra politistyrker er blevet sat til at vogte Frankrigs grænser. Bernard Cazeneuve siger, at Frankrig vil beholde den intensiverede grænsekontrol så længe, de vurderer, at terrortruslen er høj.

130 mennesker døde under terrorangrebene i Paris, hvor flere terrorister skød og bombede forskellige mål flere steder i byen.