15-årig pige med bombebælte: Jeg blev kidnappet af Boko Haram

276 kvinder blev i april 2014 kidnappet af terrorgruppen Boko Haram, da de var til eksamen. Nu er en af dem angiveligt blevet anholdt før en selvmordsaktion

De bortførte skolepiger fra Chibok blev vist frem i en video fra terrorbevægelsen. Privatfoto
De bortførte skolepiger fra Chibok blev vist frem i en video fra terrorbevægelsen. Privatfoto
Følg Terror

En blot 15-årig pige med et bombebælte om livet hævder at være en af de i alt 276 nigerianske kvinder, der for snart to år siden blev kidnappet af terror-organisationen Boko Haram fra en nigeriansk kostskole i byen Chibok.

Pigen overgav sig til myndighederne, før hun nåede at gennemføre et planlagt selvmordsangreb i det nordlige Cameroun.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Nigeria vil forhandle med Boko Haram om bortførte piger

Myndighederne i Cameroun er nu ved at undersøge, hvorvidt pigen er en af de bortførte piger.

Hvis den 15-årige piges forklaring er sand, vil det være den første nyhed om de bortførte Chibok-kvinder i mange måneder.

- Pigen så træt ud, var underernæret og bar præg af at være blevet udsat for psykisk terror. Hun var ikke i stand til at give os flere detaljer om sin tilfangetagen eller fortælle, hvordan de andre kvinder i fangenskab bliver behandlet, har lederen af en forsvarsgruppe i Cameroun, Idrissou Yacoubou, ifølge AP forklaret.

Boko Haram har tvunget en million børn ud af skole

Myndighederne i Nigeria har forklaret, at den 15-årige pige var sammen med to andre unge kvinder, der også bar bombebælter.

En anden kvinde blev arresteret, mens det lykkedes den tredje at flygte.

De 276 kvinder blev bortført i april 2014 i byen Chibok i den nordøstlige del af Nigeria, hvor den ekstremistiske gruppe Boko Haram har hærget i en årrække.

Boko Haram, der kæmper for indførelsen af en islamisk stat, er berygtet for at brænde landsbyer ned og for at dræbe og voldtage kvinder.

Nigeriansk militær befrier 800 mennesker fra Boko Haram

I byen Chibok mener man, at pigens alder svarer til en kun 14-årig pige, der var blandt de yngste af de bortførte piger.

Flere af kvinderne er sidst blevet set i en video af Boko Haram, hvor den ekstremistiske leder, Abubakar Shekau, også optræder.

I videoen forklarer lederen, at kvinderne har konverteret til islam, hvorefter han truer med at sælge dem eller gifte dem bort til terrorgruppens krigere.

Boko Haram dræber 85 i Nigeria med sprængstof og våben

Mere end 17.000 mennesker har mistet livet, siden Boko Haram indledte sin offensiv i den nordøstlige del af Nigeria i 2009.

2,6 millioner mennesker er flygtet fra deres hjem, siden volden brød ud. Nogle er dog vendt tilbage, efter at militæret begyndte at kæmpe mod oprørerne.

En regional styrke bestående af tropper fra Nigeria, Tchad, Cameroun, Niger og Benin er blevet sendt af sted for at kæmpe mod islamisterne.

Camerouns hær befrier 900 gidsler fra Boko Haram

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+