22-årig Manchester United-fan stod bag bombeangreb

Britisk politi bekræfter på et pressemøde, at den mistænkte er den 22-årige Salman Ramadan Abedi

Foto: AP
Foto: AP

Britisk politi bekræfter på et pressemøde, at den mistænkte er den 22-årige Salman Ramadan Abedi.

- Jeg kan bekræfte, at manden, som mistænkes for at udføre gårsdagens angreb, er den 22-årige Salman Abedi. Han er dog endnu ikke formelt identificeret, og jeg ønsker derfor ikke at komme med yderligere informationer om gerningsmanden, siger politikommissær Ian Hopkins.

På pressemødet opfordrer politikommissæren til, at byen står sammen.

- Vi forstår, at det er hårdt, at der er mange følelser i spil, og at folk søger svar. Men det er - måske mere end nogensinde før - vigtigt, at vi i mangfoldige Manchester står sammen og ikke tolererer had, lyder det fra Ian Hopkins.

Ifølge CBS News var gerningsmanden kendt af politiet i forvejen. Det har politiet endnu ikke bekræftet.

Var Manchester United-fan
Navngivne naboer fortæller til Daily Mail, at Salman Abedi for få uger siden begyndte at opføre sig markant anderledes, og at han offentligt citerede vers fra Koranen.

- For et par måneder siden, begyndte han at citere en arabisk bøn meget højt på gaden. Han sagde; 'der er kun en Gud, og profeten Mohammed er hans budbringer', fortæller 21årige Lina Ahmed.

En tidligere skolekammerat, Leon Hall, fortæller desuden, at Abedi - der var erklæret Manchester United-fan - for nylig havde anlagt sig et fuldskæg.

- Han har altid opført sig mærkeligt, fortæller Hall.

Ifølge Telegraph blev gerningsmanden født i Manchester i 1994. Hans forældre flygtede fra Libyen til Storbritannien, hvor de fik fire børn - tre sønner og en datter.

Ingen af de oplysninger er bekræftet af myndighederne.

22 personer dræbt
En gerningsmand detonerede mandag aften en bombe ved Manchester Arena, hvor den amerikanske sangerinde Ariana Grande havde optrådt.

Gerningsmanden havde medbragt en sprænganordning til koncerten. Bomben har ifølge flere rapporter indeholdt søm og metaldele for at gøre mest mulig skade. Gerningsmanden blev dræbt ved eksplosionen.

Omkring 22.30 lokal tid fik engelsk politi de første meldinger om en eller to eksplosioner ved Manchester Arena, hvor koncerten fandt sted. Her var den netop færdiggjort, og publikum var i gang med at forlade stedet.

Hjemmelavet bombe
Politiet har anholdt en 23-årig mand i forbindelse med angrebet. De har endnu ikke offentligjort noget nærmere omkring ofrene, men man har dog bekræftet, at der blandt de dræbte er flere børn.

Mange forældre forsøger stadig at få fat i deres børn, der siden angrebet i aftes har været savnede.

Udenrigsministeriets Borgerservice har på nuværende tidspunkt ikke fået nogen oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de omkomne eller sårede.

United skrider til handling: Terror fører til aflysning

Shoppingcenter i Manchester evakueret: En person anholdt