22-årig mand anholdt for plan om angreb i New York

Pakistansk født amerikansk statsborger røbede plan om angreb på Times Square til politiagent

Pakistansk født amerikansk statsborger røbede plan om angreb på Times Square til politiagent. Foto: Mike Segar/Ritzau Scanpix
Pakistansk født amerikansk statsborger røbede plan om angreb på Times Square til politiagent. Foto: Mike Segar/Ritzau Scanpix

En 22-årig mand er fængslet i New York, efter at han roste Osama bin Laden og talte om at dræbe politifolk, mens han planlagde et angreb på Times Square.

Det oplyser anklagemyndigheden i den amerikanske storby.

Ashiqul Alam, som er fra Jackson Heights i bydelen Queens, er sigtet for ulovligt at have anskaffet sig våben, som led i sine angrebsplaner, siger anklagemyndigheden.

Alam blev anholdt torsdag, efter at han havde modtaget to halvautomatiske skydevåben af hemmelige politiagenter, som udgav sig for at være våbenhandlere.

Han fortalte også de pågældende politifolk, som var under dække, at han støttede angrebet den 11. september 2001 og Islamisk Stat. Han nævnte også, at han havde planer om at bruge en selvmordsvest.

Politiet havde i lang tid holdt øje med Alam.

Den 22-årige fortalte første gang undercover-agenten om sine planer i august sidste år, og frem til sin anholdelse var politiagenten blandt andet på flere rekognosceringsture til Times Square og på en skydebane i Pennsylvania med Alam.

Politiagenten har også berettet om, at den anholdte planlagde at få en laseroperation inden angrebene, så han kunne undgå at bære briller.

- Lad os sige vi er i et angreb, og mine briller falder af. Hvad nu, hvis jeg kommer til at skyde dig, du ved.

- Tænk, hvad medierne ville kalde mig. Looney Tunes-terroristen eller den blinde terrorist, sagde Alam ifølge undercover-agenten i april i år.

Mange millioner af besøgende krydser Times Square hvert år, og politifolk forhindrede den 1. maj 2010 et bilbombeangreb på den store plads.

En pakistansk født amerikansk statsborger tilstod at have planlagt angrebet, hvor gasflasker skulle have været bragt til eksplosion. Han blev idømt livsvarigt fængsel.

22-årige Ashiqul Alam er født i Bangladesh, men kom til USA for cirka 12 år siden og har i dag permanent opholdstilladelse.