26-årig terrormistænkt anholdt i Londons Gatwick-lufthavn

En mand er fredag blevet anholdt i en lufthavn i London mistænkt for terror. Fire andre blev anholdt torsdag

Fem personer er i løbet af de seneste dage blevet anholdt i Storbritannien mistænkt for at have overtrådt terrorlovgivningen.

Tre mænd på henholdsvis 26, 40 og 59 år samt en kvinde på 29 år blev anholdt i Birmingham i det centrale England torsdag, mens en 26-årig mand blev anholdt i lufthavnen London Gatwick Airport fredag.

- Anholdelserne er en del af en større efterforskning, siger chef for antiterrorenheden i West Midlands Police Marcus Beale og tilføjer, at hans enhed har samarbejdet med den britiske efterretningstjeneste, MI5, og internationale partnere.

- Vi har samarbejdet med belgiske og franske myndigheder for undersøge, om der er en trussel mod Storbritannien efter angrebene i Europa, siger han med henvisning til angrebet i Paris i november og angrebet i Bruxelles i marts.

Overfor nyhedsbureauet AFP afviser en talskvinde for West Midlands Police dog at kommentere eventuelle forbindelser mellem Storbritannien og angrebene i henholdsvis Frankrig og Belgien.

Ifølge rapporter blev den nu anholdte Mohamed Abrini, der er mistænkt for at have deltaget i både angrebet i Paris og i Bruxelles, spottet i Birmingham i juli sidste år.