84 dræbt i lastbil-angreb: Nu tager IS skylden

Islamisk Stat stod bag angrebet i Nice, påstår terrorgruppens eget nyhedsbureau ifølge Reuters

Tragedien i Nice sluttede, da det franske politi skød og dræbte gerningsmanden. Se videoen her

Den 31-årige fransk-tunesiske mand, der torsdag tog livet af mindst 84 mennesker og sårede flere hundrede, da han kørte ind i en menneskemængde på Promenade des Anglais i Nice, gjorde det i Islamisk Stats navn.

Det påstår i hvert fald terrororganisationen selv gennem sit nyhedsbureau Amaq. Det skriver Reuters.

- Den person, der udførte operationen i Nice, Frankrig, hvor han kørte folk ned, var en af Islamisk Stats soldater, skriver Amaq.

- Han udførte operationen for at målrette statsborgere i lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat, lyder det videre.

Nice-terroristen. Politifoto Plus SLÅR USKYLDIGE IHJEL: HER ER TERRORENS ANSIGTER

Terroristen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel var i forvejen kendt af de franske myndigheder, men alene for mindre kriminalitet som tyveri og vold. Han var ikke i den franske efterretningstjenestes søgelys for radikalisering.

Angrebet, der er det værste begået med et køretøj i Frankrigs historie, skete omkring klokken 22.30 torsdag 14. juli - på Frankrigs nationaldag Bastille-dagen. Her var tusindvis af franskmænd og turister samlet på promenaden for at se fyrværkeri.

Blandt de dræbte er blandt andre en amerikansk mand og hans søn, som var på ferie i den franske storby. Der er foreløbigt ingen meldinger om danskere blandt de dræbte og sårede i angrebet, som den franske præsident hurtigt var ude og kalde et terrorangreb.

Nice-terroristen Mohamed Lahouaiej Bouhlel er fransk statsborger, men har tunesisk baggrund. Politifoto
Nice-terroristen Mohamed Lahouaiej Bouhlel er fransk statsborger, men har tunesisk baggrund. Politifoto
 

Udover Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som blev dræbt af politiet efter sin blodige dødskørsel, er fem andre er blevet anholdt i sagen, skriver AP, som citerer den franske anklagemyndighed.

Den ene af de fem mænd, der menes at have en relation til den 31-årige terrorist, blev anholdt fredag, mens de andre er blevet anholdt lørdag morgen.

Politiets formodning om de anholdtes konkrete rolle i eller viden om angrebet er endnu ikke offentliggjort.

Det er anden gang på et år, tilhængere af Islamisk Stat har begået et blodigt angreb i Frankrig. Senest var i november, hvor 130 mennesker mistede livet under flere koordinerede angreb i Paris - herunder skudattentat mod koncertstedet Bataclan. Her blev 89 mennesker dræbt under en koncert med amerikanske Eagles of Death Metal.

Terror - 15. jul. 2016 - kl. 11:14 Efter Nice-terror: Her er PETs råd til danskerne

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen