Advarer om IS-specialstyrke: 400 krigere specialtrænet til terror i Europa

Nyhedsbureauet AP skriver, at omkring 400 IS-terrorister er blevet specialtrænet til terror i Europa

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Islamisk Stat har de seneste måneder formået at sprede skræk og rædsel i hjertet af flere af Europas hovedstæder.

Angrebene i Paris, København og Bruxelles trækker alle tråde til terrororganisationen og ifølge nyhedsbureauet AP er de mange terrorangreb en del af en nøje planlagt strategi.

Se også: Islamisk Stats blodige fodspor: Her er gruppens ti seneste store angreb

Nyhedsbureauet har talt med en række europæiske og irakiske sikkerhedskilder, der fortæller, at Islamisk Stat et større netværk af potentielle terrorister i Europa.

AP skriver således, at dette netværk tæller omkring 400 personer, der er specialtrænede til at udføre terroroperationer.

De 400 personer skulle angiveligt være spredt ud over det meste af Europa og arbejde på egen hånd, mens de venter på at finde 'det rigtige tidspunkt, sted og metode' til at udføre deres mission.

Se nogle af de voldsomme optagelser fra Bruxelles her

Nyheden kommer dagen efter, at Belgiens hovedstad, Bruxelles, blev ramt af tre voldsomme eksplosioner, der foreløbigt har kostet 31 mennesker livet, mens antallet af sårede onsdag aften blev opjusteret til 300.

Ovenpå angrebet har det amerikanske udenrigsministerium opdateret rejsevejledningen til Europa, så man nu advarer om, at terrorgrupper fortsætter med at planlægge angreb mod regionen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere