Amerikansk drone dræber fire i Pakistan

Et højtstående medlem af al-Qaeda menes dræbt, da drone bombede hus i klanområde nær Afghanistan

Et højtstående medlem af al-Qaeda og tre andre formodede militante blev søndag dræbt, da en amerikansk drone bombede et hus i et af Pakistans klanområder i Nordwaziristan, oplyser embedsmænd i Islamabad og talsmænd for Taliban.

Angrebet skete dagen efter, at en af toplederne i al-Qaeda, Adnan El Shukrijumah, blev dræbt under en militær operation i Shinwarsak i Sydwaziristan, siger militæret.

Shukrijumah var blandt de mest eftersøgte terrorister hos FBI. Han er sat i forbindelse med et planlagt terrorangreb mod undergrundsbanen i New York i 2009 samt flere planlagte angreb i Storbritannien. Der var udlovet en dusør på fem millioner dollar (over 30 millioner kroner) på ham.

Om søndagens droneangreb siger fire pakistanske militærkilder, at et andet højtstående medlem af al-Qaeda, den 38-årige Omar Farooq, var blandt de dræbte. Han opererede både i Afghanistan og Pakistan og var tæt på Osama bin Laden og Ayman al-Zawahiri - den tidligere og den nuværende leder af al-Qaeda.

Al-Qaeda er i en tæt alliance med Taliban og de to grupper arbejder ofte sammen.

Droneangrebet fandt sted i bjerglandsbyen Khar Tangi i Datta Khel, Nordwaziristan. I alt seks skal være blevet dræbt ved angrebet, men der er modstridende rapporter fra området, som journalister ikke har adgang til.

Den pakistanske regering protesterer officielt mod droneangreb, som de mener er en krænkelse af landets suverænitet. Men mange pakistanere siger, at regeringen hemmeligt samarbejder med Washington og hjælper med at udpege mål.

Klanområderne på grænsen til Afghanistan, der har delvist selvstyre, har i årevis været et tilflugtssted for al-Qaeda.

Pakistans hær har siden juni dræbt mindst 1200 formodede militante i en intensiveret kamp mod Taliban og andre militante i stammeområderne, hvorved oprørernes kampevne er blevet betydeligt svækket, siger ledende officerer fra Pakistans militær.