Amerikansk krigsveteran anholdt som IS-jihadist

Den første amerikanske krigsveteran er nu blevet anholdt for at ville slutte sig til terrorgruppen IS

Den første amerikanske krigsveteran er blevet anholdt for at ville kæmpe med ISIS. 
(Arkivfoto: Abaca)
Den første amerikanske krigsveteran er blevet anholdt for at ville kæmpe med ISIS. (Arkivfoto: Abaca)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Han lykkedes ikke med sit foretagende. Men ifølge FBI forsøgte en 47-årig amerikansk mand og krigsveteran at rejse til Syrien for at tilslutte sig terrorgruppen IS og kæmpe.

Det oplyser det amerikanske Justitsministerium i dag.

Den 47-årige Tairod Nathan Webster Pugh oprindeligt fra New Jersey, er dermed den første amerikanske krigsveteran, der er blevet afsløret for at ville støtte den brutale terrorgruppe.

Udråbt som landsforræder
Pugh har tidligere været tilknyttet det amerikanske Luftvåben som flymekaniker og forsøgte den 10. januar at rejse ind i Syrien, først via Egypten og dernæst Tyrkiet, men blev stoppet af de tyrkiske grænsemyndigher.

- Født og opvokset i Amerika har Pugh vendt sit land ryggen og forsøgte at rejse ind i Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen, udtaler advokat og udpegede nye justitsminister Lorretta Lynch i en pressemeddelse.

Ifølge tiltalen, som han bliver mødt med i morgen i retten i New Jersey, forsøgte han at yde materiel støtte til IS. Han havde en computer og elektronisk udstyr som USB-stik mv. på sig, da han blev stoppet og sendt retur ved grænsen.

Risikerer 35 års fængsel
Blandt andet var der kort over, hvor man kunne krydse grænsen ind til Syrien. Samtidig fandt FBI, der senere fik en ransagningskendelse til hans bolig i USA, propaganda-videoer med tilknytning til IS og videoer, der viser de brutale henrettelser på terrorgruppens gidsler. På en telefon var der billede af en maskinpistol, mens andre enheder helt var renset for informationer.

Den 47-årige Pugh, der et år op til anholdelsen arbejdede som flymekaniker både i USA og i Mellemøsten, blev arresteret efter hjemkomsten i New Jersey den 16. januar.

Bliver han fundet skyldig, kan han ifølge Justitsministeriet risikere 35 års fængsel.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere