Anholdt for moskéterror meldte sig selv til politiet

En af de to anholdte for skyderiet ved en moské i Quebec i Canada ringede selv til politiet, skriver BBC

To mænd er blevet anholdt for at have dræbt mindst seks personer og såret yderligere 19 personer i et terrorangreb mod en moské i Quebec, Canada. Video: AP

En time efter det dødbringende terrorangreb ved en moské i Quebec i Canada ringede en person til politiet for at melde sig selv. Det oplyser canadisk politi, skriver BBC.

Vedkommende fortalte angiveligt politiet, hvor han befandt sig, og at han var bevæbnet.

Han og en anden person blev efterfølgende anholdt anholdt og sigtet for at stå bag terrorangrebet. Den ene af gerningsmændene blev anholdt nær moskéen, mens en anden blev anholdt i byen d'Orleans omkring 20 kilometer fra det centrale Quebec.

Politiet oplyste efterfølgende, at de anholdte er mænd i slutningen af 20'erne eller i starten af 30'erne, begge med en ren straffeattest forud for angrebet.

Vidne anholdt
Ifølge nyhedsbureauet Reuters er den ene af de anholdte af marokkansk afstamning, mens den anden person angiveligt har fransk-canadisk baggrund.

Mandag aften dansk tid oplyser politiet i Quebec, at kun en af de anholdte stadig er mistænkt for angrebet. Den anden anses nu for at være et vidne.

Den anholdte er identificeret som Alexandre Bissonnette. Det oplyser det canadiske tv-medie, TVA, der citerer en kilde ved domstolene i Quebec City. Det vides endnu ikke, om det var ham, der ringede til politiet.

Politiet mener ikke, at der er flere gerningsmænd, og gerningsmændenes motiv endnu er uvist.

Seks dræbt og 19 såret
Angrebet på Det Islamiske Kulturcenter i Quebec skete natten til mandag dansk tid. Mindst seks personer blev skudt og dræbt og yderligere 19 personer blev såret i angrebet.

Da angrebet fandt sted, var mere end 50 personer var tilstede i moskéen. Mændene bad i stueetagen, mens kvinder og børn var ovenpå.

Canadiske myndigheder har oplyst, at de dræbte er mænd mellem 35 og 65 år.

Se også: Muslimer bange efter terror: - Vores liv er i fare

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, har efter angrebet understreget muslimernes betydning for Canada.

- Canadiske muslimer er en vigtig del af vor nations dna, og disse følelseskolde handlinger hører ikke hjemme i vort fællesskab, vore byer og i vort land. Canadiske politimyndigheder vil beskytte alle canadieres rettigheder og vil gøre alt, hvad der er muligt, for at pågribe gerningsmændene til denne forbrydelse og til alle intolerante handlinger i øvrigt, siger Trudeau.

Efter angrebet har politiet øget sikkerheden ved andre moskéer i landet. Det generelle terrortrusselsniveau er dog ikke blevet hævet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere