Australsk politi: 22-årig planlagde terror i Australien

22-årig mand blev sammen med 14 andre anholdt ved en antiterroraktion i Sydney torsdag morgen.

En 22-årig mand anklages for at være med til at planlægge et terrorangreb i Australien, der ifølge anklageren skulle "chokere, forfærde og skræmme" landets befolkning.

Omarjan Azari, som manden hedder, var en af de 15 personer, der tidligere på morgenen lokal tid blev anholdt i den største antiterroraktion i Australiens historie.

Se også: Australsk politi: Vi har forpurret konkrete terrorplaner

 Ifølge dokumenter, som blev fremlagt i retten torsdag, har myndighederne opsnappet et telefonopkald, hvori planerne skulle være blevet diskuteret.

Flere australske medier skriver, at planerne angiveligt gik ud på at kidnappe en tilfældig person på gaden i Sydney, indsvøbe vedkommende i Islamisk Stats (IS) flag og derefter halshugge personen og optage det på video.

Disse oplysninger blev ikke bekræftet på dagens retsmøde.

Se også: Premierminister: Australsk IS-leder står bag terrorplaner

Men Australiens premierminister, Tony Abbott, sagde på et pressemøde torsdag, at han blev briefet om aktionen onsdag aften, og han er blevet fortalt, at terrorplanerne involverede offentlige halshugninger.

Ifølge premierministeren skulle opfordringen om at begå terror i Australien komme fra en højtstående australier i IS, som har opfordret støtter hjemme i Australien til at begå såkaldte "demonstrationsdrab", der skulle være en skræk og advarsel til den australske befolkning.

Over 800 betjente var indblandet i aktionen i Sydney, mens omkring 70 personer deltog i aktionen i Brisbane. Det gør den til den største af sin slags nogensinde i Australien, og den kommer knap en uge efter, at de australske myndigheder hævede sit terrorberedskab til det næsthøjeste niveau - for første gang i et årti.

Politiet i Sydney vil i den kommende tid sende ekstra mandskab på gaden. Politiet opfordrer byens indbyggere til ikke at ændre adfærd på grund af sagen, men det siger samtidig, at det ikke vil tolerere nogen form for "dårlig opførsel" i bybilledet.