Annonce:
Annonce:

Dansk-kurdere demonstrerer mod IS i lufthavnen

En stor gruppe herboende kurdere demonstrerede mod Islamisk Stat i Kastrup Lufthavn

En større gruppe dansk-kurdere lavede mandag aften sit-down protest mod IS i Københavns Lufthavn. (PRIVATFOTO)
En større gruppe dansk-kurdere lavede mandag aften sit-down protest mod IS i Københavns Lufthavn. (PRIVATFOTO)
Annonce:
Følg Terror

En stor gruppe dansk-kurdere tog mandag aften plads i Kastrup Lufthavn, hvor de i en halv time lavede sit-down-protest mod den ekstreme islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

Protesten sker som reaktion på, at IS har haft held til at indtage dele af den kurdiske grænseby Kobani, og de herboende kurdere frygter derfor, at islamisterne vil lave massakre mod byens befolkning.

- Jeg er 100 procent sikker på, at der kan komme en massakre i nat, hvis ikke den allerede er gået i gang, så derfor vil vi fortsætte med at demonstrere natten igennem for at gøre opmærksom på det, siger Saiar fra det prokurdiske parti PYD i Danmark til Ekstra Bladet.

Sammen med folk fra flere forskellige kurdiske foreninger i Danmark, var han en del af den fredelige demonstration i Københavns Lufthavn, som skal sætte fokus på angrebene på kurdere i den syriske by Kobani.

Annonce:

Civilbefolkning i fare
Kurderne er blandt andet utilfredse med, at de ikke får den nødvendige opbakning fra Tyrkiet nær grænsebyen.

- Kurderne har flyttet civilbefolkningen hen mod den tyrkiske grænse, for at de kunne være i sikkerhed, men tyrkerne har trukket deres militær tilbage, så IS har frit lejde der.

- Vi har lavet den her demonstration for at verden kan få øje på os. Kurderne har brug for hjælp mod IS' kampvogne, siger Saiar, der selv er fra Kobani.

Bekymret for familien
Han fortæller, at omkring 5-600 dansk-kurdere derfor vil fortsætte med at demonstrere flere steder i København natten igennem, for at verden skal få øjnene op for, at de har brug for hjælp mod islamisterne.

- Vi har alle sammen bekendte og familieområder dernede, og vi ved ikke, hvad der sker med dem, siger han.

Københavns Politi oplyser til Ekstra Bladet, at de var til stede ved demonstrationen i lufthavnen, men at der ikke var nogen, der ville tage ansvar for demonstrationen. Der var ikke nogen, der kom noget til i forbindelse med demonstrationen, som altså forløb fredeligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: