Belgien eftersøger to farlige mænd fra Paris-massakre

Den belgiske efterforskning af Paris-angreb er nu udvidet med to mænd, der brugte falske belgiske id-papirer

Den belgiske anklagemyndighed oplyser, at politiet leder efter to bevæbnede og farlige personer, der skal have hjulpet en af de hovedmistænkte islamister i angrebet på Paris, som kostede 130 mennesker livet.

Angrebet i Paris fandt sted 13. november.

- Den føderale anklagers kontor og undersøgelsesdommeren ønsker at appellere til offentligheden om at holde øje efter to nye mistænkte, som efterforskerne aktivt leder efter, hedder det i en erklæring.

Salah Abdeslam, som var i Paris under angrebet, var to gange i den ungarske hovedstad Budapest, i september kørende i en udlejningsbil.

9. september blev han kontrolleret på den østrigsk-ungarske grænse. I hans Mercedes var der også to mænd, der brugte falske belgiske identitetskort med navnene Samir Bouzid og Soufiane Kayal.

Anklagemyndigheden siger, at Soufiane Kayals falske identitetskort også blev brugt til at leje et hus i Belgien, som blev gennemsøgt af politiet 26. november.

Det andet falske identitetskort for Samir Bouzid blev brugt fire dage efter massakrerne i Paris til at overføre 750 euro fra et Western Union-kontor i Bruxelles til Hasna Aitboulahcen, som blev dræbt, da politiet angreb jihadisterne i en lejlighed i Paris-bydelen St. Denis 18. november.