Belgien sigter to mænd for terror efter Bruxelles-angreb

Anklagemyndigheden i Belgien sætter navn på to mænd, der sigtes for medvirken til terror. Den ene er Fayçal C.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Følg Terror

Den belgiske anklagemyndighed har sigtet to mænd, som blev anholdt i Bruxelles torsdag, for medvirken til blandt andet terror og drab. Det oplyser anklagemyndigheden lørdag ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Anklagemyndigheden kalder den ene mand 'Aboubakar A.' og den anden 'Fayçal C.'.

- Han er sigtet for at have været en del af en terrorgruppe og for at have medvirket til drab og drabsforsøg, siger anklageren ifølge AFP om "Fayçal C.", der er blandt seks personer, som blev anholdt torsdag.

Oplysningen fra anklagemyndigheden kommer, umiddelbart efter at den belgiske avis Le Soir har skrevet, at en mand ved navn Fayçal Cheffou er den tredje gerningsmand fra tirsdagens angreb i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles.

Det er ikke bekræftet fra officielle kilder, at "Fayçal C." og Fayçal Cheffou er den samme mand.

Ifølge Le Soirs kilder er det den taxachauffør, der kørte tre mænd til lufthavnen tirsdag morgen, der har identificeret Fayçal Cheffou.

Medie sætter navn på 'manden med hatten' i Bruxelles

Avisen mener at vide, at Cheffou er freelancejournalist og identisk med manden, der på et overvågningsbillede fra lufthavnen ses i en lys jakke og med en sort bøllehat sammen med de to øvrige formodede gerningsmænd.

De to andre mænd har myndighederne navngivet som Najim Laachraoui og Ibrahim El-Bakraoui. De blev begge dræbt, da de sprængte sig selv i luften.

Ibrahims bror Khalid sprængte ifølge myndighederne sig selv i luften på metrostationen Maelbeek i det centrale Bruxelles.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters navngav den belgiske anklagemyndighed allerede fredag en mand "Fayçal C." som en af de tre mænd, politiet havde tilbageholdt nær den bygning, hvor anklagemyndigheden holder til.

Samtidig skriver Reuters, at Fayçal Cheffou skulle have været i politiets søgelys i flere måneder.

Siden tirsdagens angreb i Bruxelles er i alt ni personer blevet anholdt i Belgien i forbindelse med efterforskningen af angrebene på henholdsvis Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek.

I alt 31 mennesker blev dræbt og op mod 300 såret. Flere af de sårede er stadig i kritisk tilstand.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+