Annonce:
Annonce:

Belgisk politi anholder fem under Paris-efterforskning

I alt er 13 mænd nu blevet anholdt i Belgien, hvor angrebene i Paris formentlig er blevet planlagt

Annonce:
Følg Terror

Belgisk politi har anholdt i alt fem personer - deriblandt to brødre - under en række razziaer i forbindelse med efterforskningen af angrebene i Paris i sidste måned. Det oplyser statsanklagemyndigheden i Bruxelles til AFP.

Politiet foretog anholdelserne af de to brødre og en tredje person under en operation i det centrale Bruxelles, mens to andre er anholdt i en forstad, hedder det i en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden.

Salah Abdeslam, der mistænkes for at være indblandet i sidste måneds angreb i Paris, slap forbi hele tre politikontroller, da han flygtede til Belgien i timerne efter angrebene.

Det har kilder tæt på den belgiske efterforskning oplyst til nyhedsbureauet AFP. Kilden bekræfter også de samme oplysninger fra den franske avis Le Parisien.

Annonce:

Abdeslam, der stadig er på fri fod, blev ifølge kilden første gang stoppet af fransk politi, da han var i selskab med Hamza Attou og Mohammed Amri, der kørte Abdeslam til Belgien.

De tre mænd blev stoppet af politiet og spurgt, om de havde "indtaget noget".

Amri og Attou svarede "ja" og fortalte, at de havde røget hash, mens Abdeslam forholdt sig stille på bagsædet.

"Det var ikke godt, men det er ikke vores prioritet i dag", skulle politimanden have svaret ifølge AFP's kilde, der også oplyser, at de tre mistænkte ikke blev bedt om at vise deres papirer ved den første kontrol.

Det gjorde de til gengæld ved de to næste politikontroller. Og ved tredje stop opgav Abdeslam sågar sin adresse i den belgiske forstad Molenbeek.

Alligevel førte det ikke til anholdelser, og Salah Abdeslam forsvandt for næsen af myndighederne.

I alt er 13 mænd blevet anholdt i Belgien, hvor angrebene på Paris formentlig er blevet planlagt. En mand sidder fængslet i Tyrkiet.

Annonce:

Men 26-årige Salah Abdeslam er stadig på flugt. Han mistænkes for at have spillet en nøglerolle i angrebene, der slog 130 mennesker ihjel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: