Belgisk politi har fundet ekstra-selvmordsbælte

Det belgiske politi har fundet et ikke-eksploderet selvmordsbombebælte i Bruxelles' lufthavn, oplyser den private tv-station VTM ifølge Reuters

Se voldsom video fra lufthavnen umiddelbart efter eksplosionen her (Video: AP)

Det belgiske politi har fundet et ikkeeksploderet selvmordsbombebælte i Bruxelles' lufthavn, oplyser den private tv-station VTM ifølge Reuters.

Tv-stationen siger, at politiets bombeeksperter også er ved at undersøge en mistænkelig pakke på universitetet i Bruxelles.

Et belgisk atomkraftværk nær grænsen til Tyskland er blevet evakueret efter angrebene i Bruxelles, skriver nyhedsbureauet Belga ifølge dpa.

- Belgiens Tihange atomkraftværk er blevet evakueret, rapporterer den offentlige tv-station VTM uden at oplyse yderligere detaljer.

- Politiet har evakueret kernekraftværket, siger VTM.

- Alle personer, som ikke har nøgleposter, er blevet evakueret. Atomkraftværket er fortsat i drift, siger talsmænd for atomkraftværkets ledelse til belgiske medier.

Se kaotiske optagelser fra lufthavnen her (Video: UGC)

Flere angreb i Bruxelles har tirsdag kostede mindst 34 mennesker livet.

20 personer mistede livet ved metrostationen Maelbeek, mens 14 blev dræbt ved et øjensynligt selvmordsangreb lufthavnen i den belgiske hovedstad.

De ældste reaktorer på atomkraftværket Tihange har været i drift siden 1974, og de skulle efter planen være udfaset i 2015. Men Belgien har forlænget deres levetid med yderligere ti år.

Belgiens premierminister kommenterer her angrebene (Video: Ritzau)

Beslutningen blev truffet af den belgiske regering i december for at fastholde job og investeringer i ren energi, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Men i de tyske delstater Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen er man bekymret over sikkerheden.

Energiministeren i Rheinland-Pfalz, Eveline Lemke, mener, at den belgiske regering burde have undersøgt de miljømæssige konsekvenser ifølge FN-konventionen fra Espoo 1991, før de havde truffet beslutningen om at forlænge levetiden.

Tidligere PET-chef fortæller her om situationen i Bruxelles

Også Obama har været ude at vise sin medfølelse. Se udtalelsen i klippet her (Video: Cubavision)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere