Belgisk politi offentliggør billede: Han er Europas mest jagtede lige nu

Belgiske myndigheder offentliggør nu officielt billede af formodet terrorist

Ekstra Bladet var ude ved lejligheden, hvor bomberne blev lavet

Eftermiddagen igennem har et billede af de formodede terrorister bag formiddagens angreb i Bruxelles floreret i belgiske medier, og nu har belgisk politi også formelt sendt et billede ud af den mand, som lige nu må betegnes som værende den mest jagtede i Europa - en titel han arver efter Salah Abdeslam, der fredag blev anholdt i netop Bruxelles.

Denne mand er lige nu i søgelyset i hele Europa. (POLTIFOTO)
Denne mand er lige nu i søgelyset i hele Europa. (POLTIFOTO)

Se nogle af de voldsomme optagelser fra lufthavnen her (Video: AP)

Manden - der endnu ikke er identificeret med navn - er den ene af de tre, der tidligere florerede på billeder over det meste af verden.

Han formodes at være den eneste terrorist, der har overlevet angrebet i lufthavnen i Bruxelles, hvor ti personer foreløbig har mistet livet.

Ifølge belgiske Het Nieuwsblad formoder politiet, at han ligesom de to andre terrorister havde et selvmordsbombebælte på, men af uvisse årsager sprang bomben ikke. Bomben er i stedet senere blevet uskadeliggjort i en kontrolleret sprængning af belgisk politi.

Belgisk politi bruger ifølge et lokalt medie dette foto i deres efterforskning. (Ekstra Bladet har foreløbig valgt at sløre ansigterne på de tre, da myndighederne ikke har meldt ud officielt om billedet). Terror - 22. mar. 2016 - kl. 16:46 Medie: Mistænkt for terror

Billedet af de tre formodede terrorister stammer fra afgangshallen i lufthavnen. Det var her, at to terrorister sprængte sig selv i luften ved hver deres check-in kø.

I første omgang var billedet af de tre formodede terrorister ved en fejl blevet delt af en lokal politistation på sociale medier, og myndighederne appellerede efterfølgende til, at medier ikke delte billedet af hensyn til efterforskningen. Billedet spredte sig dog alligevel lynhurtigt, hvor mange især bed mærke i, at to af mændene havde handsker på den ene hånd.

Mindst 30 mennesker er meldt dræbt i de to angreb, som har forhøjet sikkerhedsniveauet i Belgien til det højeste niveau for første gang nogensinde.

Se flere optagelser fra lufthavnen her (Video: Caters)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere