Belgiske myndigheder: Terrorister på fri fod

Anklagemyndigheden i Belgien har på et pressemøde meddelt, at de to bombemænd i henholdsvis lufthavn og metro var brødre

Ekstra Bladet giver en opdatering foran lejligheden, hvor bomberne blev lavet
Følg Terror

Anklagemyndigheden i Belgien har ved et pressemøde onsdag fortalt, at de har identificeret de to personer, der sprængte bomber ved tirsdagens angreb i Bruxelles.

Det var to brødre ved navn Ibrahim og Khalid el-Bakraoui, som sprængte sig selv i stykker. Ibrahim detonerede en bombe i lufthavnen, hvorefter Khalid sprængte sig selv i stykker i en metro-vogn ved stationen Maelbeek under EU-bygninger.

To andre mænd, som politiet har set sammen med Ibrahim på overvågningsbilleder fra lufthavnen, er stadig ikke identificerede. Det betyder altså, at der kan være flere end tre personer koblet til terrorangrebet.

En af de to mænd sprængte også sig selv i luften i lufthavnen, mens den tredje person fra lufthavnen endnu mistænkes for at være på fri fod.

De to personer er endnu ikke identificerede, selv om flere medier har offentliggjort et navn på den ene mand. Det navn er altså ikke bekræftet som korrekt af myndighederne.

Interpol har offentliggjort dette billede af Khalid Bakraoui.
Interpol har offentliggjort dette billede af Khalid Bakraoui.

Selvmordsbrev
Ved pressemødet fortalte anklagemyndighedens Frederic Van Leeuw desuden, at den ene bror efterlod et selvmordsbrev på sin computer, som politiet nu har set.

Computeren blev efterladt i en skraldespand ved lufthavnen, inden de gik ind med deres bomber.

I Ibrahims brev på computeren stod blandt andet, at han var bange for, at politiet var efter ham, og at han ikke ville ende i en celle.

Frederic Van Leeuw fortalte desuden på pressemødet, at det officielle dødstal efter tirsdagens angreb i Bruxelles er 31, mens 270 er såret.

Den tredje bombe, man fandt i lufthavnen, var faktisk den, der ville have været mest voldsom, hvis den var detoneret. Den blev dog sprængt under sikre forhold, siger myndighederne.

Manden til venstre og manden til højre er endnu uidentificerede. (Politifoto)
Manden til venstre og manden til højre er endnu uidentificerede. (Politifoto)

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind